Cum arată cele 4000 de Hyundai în cala navei scufundate

4000 de Hyundai Golden Ray autoexpert.ro

Nava care s-a scufundat cu 4000 de Hyundai și alte modele la bord a fost disecată. A fost folosit un lanț care a tăiat transversal cala. Iată cum arată aceasta!

Pe 8 septembrie 2019, un vas plin cu autoturisme produse de grupul Hyundai și de alte companii s-a scufundat la numai 23 de minute după plecarea din portul Brunswick, Georgia. Era trecut de miezul nopții, iar nava a basculat fatidic din cauza unui cumul de factori. Cel mai grav dintre ele – încărcătura distribuită incorect în cală. Toți cei 23 de membri ai echipajului au supraviețuit.

 Golden Ray autoexpert.ro

Nava MV Golden Ray a fost în serviciu numai 3 ani. Avea o lungime de 200 m, și putea transporta 7400 de mașini, cu o viteză maximă de 36 km/h. În momentul accidentului, în vas se aflau modele produse de Hyundai, Kia, Chevrolet, GM, Mercedes-Benz și Ram.

4000 de Hyundai au iești la lumină

Pandemia de Covid-19 a întârziat dezasamblarea navei până acum. În sfârșit, au apărut fotografii cu nava. Aceasta este tăiată în ”felii”, folosind un lanț, apoi fiecare bucată este transportată de o barjă la fiare vechi. Pentru a ridica secțiunile din apă, echipa a folosit o macara sprijinită pe două barje. Ansamblul, numit Versabar VB-10000, este propulsat de motoare ce însumează 1000 CP și este în serviciu din 2010. Între cele două barje este un spațiu de 49 m, spațiu în care intră o a treia barjă, care transportă feliile navei.

Lanțul utilizat la tăierea vasului are o lungime de 400 m. Fiecare za a sa cântărește 36 kg, are o lungime de 0,45 m și o grosime de 7,6 cm.

sursa foto: stsimonsincidentresponse

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top