CUM arată noul Mercedes GLE, așteptat pe piață în 2018

Noul Mercedes GLE va fi lansat în 2018, la Detroit, primele imagini spion cu a patra generație a SUV-ului de clasă mare german făcându-și, în avanpremieră, apariția pe internet.

Actualul Mercedes GLE este, de fapt, un facelift al modelului M-Class, noul model urmând să fie, de fapt, prima generație pe care o vom cunoaște sub titulatura GLE, de la bun început.

Mercedes nu renunță la tematica de design folosită anterior. La nivel estetic, noul GLE va fi o evoluție a imaginii actuale, liniile generale ale caroseriei fiind totuși sensibil mai rotunjite decât în prezent. Cele mai mari schimbări estetice se concentrează asupra părții frontale, acolo unde noul GLE va purta o nouă grilă și cea mai nouă generație de faruri LED MultiBeam, care își trag seva inspirației de la conceptul A-Class sedan, prezentat luna trecută la Salonul de la Shanghai. De asemenea, montantul spate caracteristic tuturor generațiilor ML/GLE continuă să dea impresia că se opune direcției de mers.

Mai sportivă și mai ușoară, următoarea generație a SUV-ului de clasă mare Mercedes are la bază platforma modulară MRA a actualului E-Class, masa la gol urmând să fie redusă în medie cu cel puțin 100 kg.

La capitolul motorizări, complet nou va fi dieselul bi-turbo de 3 litri cu șase cilindri în linie, 340 CP și un cuplu maxim de 700 Nm, versiunea cu o singură turbină urmând să dezvolte 286 CP și 600 Nm. Tot noi sunt și motoarele turbo cu cilindree și configurație similară L6, alimentate cu benzină. Acestea vor beneficia de o nouă arhitectură electrică 48V și de un compresor mecanic acționat electric, adiacent turbocompresorului convențional. Mercedes promite puteri maxime de până la 408 CP. Nu va lipsi nici versiunea GLE 500 cu noul motor V8 bi-turbo de 4 litri și 469 CP.

Pentru modelele sportive Mercedes-AMG, noua generație GLE va apela la două motorizări diferite: noul V8 bi-turbo de 4 litri, creditat cu 571 CP (în versiunea standard) sau chiar cu 612 CP (în versiunea S), respectiv motorul twin-turbo de 3 litri cu șase cilindri și 401 CP (Mercedes-AMG GLE 43). Un sistem de propulsie hibrid este, de asemenea, confirmat pentru noul Mercedes GLE. În ceea ce privește transmisia, cutia 9G-Tronic cu 9 viteze va fi oferită standard, indiferent de versiune.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top