Cum arată noul SUV coupe Audi Q8, în versiunea de serie

Noul SUV coupe Audi Q8 se pregătește de intrarea în producția de serie, primele imagini spion cu modelul final dezvăluind designul modelului care va ajunge în showroom-uri din 2019.

Audi Q8 nu va folosi drept sursă de inspirație stilistică actualul Q7, ci viitoarea generație a limuzinei A8. Potrivit directorului de design Audi, Marc Lichte, Q8 va mixa alura unui SUV coupe cu eleganța conceptelor Prologue, realizate sub bagheta sa. Astfel, Q8 va fi mai lat decât un Q7, dar mai scurt și mai plat, pentru un aspect mai muscular, mai agresiv. Luneta nu coboară, însă, spre spate la fel abrupt ca în cazul concurenților de la BMW și Mercedes.

Și dacă tot vorbim despre rivali, trebuie să spunem că viitorul Q8 va concura direct cu BMW X6 și Mercedes GLE Coupe și va completa gama de SUV Coupe-uri Audi, din care va mai face parte și varianta de serie a prototipului e-tron Quattro, cel care anticipa viitorul model Q6 e-tron, plasat între Q5 și Q7.

A doua generaţie a platformei modulare MLB Evo va fi cea care va sta la baza versiunii de serie a noului Audi Q8. Din gama de motorizări, va face parte, încă de la debut, o versiune electrică, animată de trei motoare – unul integrat în cutia de viteze și celelalte două grefate pe puntea spate, angrenând fiecare dintre roţile corespondente, puterea maximă fiind estimată la 500 CP, iar autonomia, la 500 km.

audi-q8 (2)

Foto: Carscoops.com

Adaugati comentariu