BMW X2: Cum arată noul SUV Coupe, în versiunea de serie

Prefigurat la Paris, în 2016, de un concept apropiat de versiunea de serie, BMW X2 va da startul unei noi nișe, aceea a SUV-urilor coupe premium de clasă compactă. Primele imagini cu modelul final.

Noul BMW X2 se va alătura în gamă, din a doua parte a lui 2017, fraților mai mari X4 și X6 și va fi construit pornind de la platforma modulară UKL2, cu tracțiune nativă pe puntea din față – folosită și de Seria 2 Active Tourer sau viitorul Mini Countryman.

Designul versiunii finale de serie, deconspirat în avanpremiera debutului de anul viitor de un set de imagini înregistrate la oficiul de patente din Japonia, este fidel conceptului omonim din 2016. La nivel estetic, X2 combină silueta lui X1 cu cea a unui hatcback dinamic, cu suprafață vitrată redusă. Spre deosebire de frații mai mari X4 și X6, BMW X2 Concept nu afișează o lunetă abruptă, hayonul fiind decupat drept pentru a garanta un spațiu suficient de generos la cap pentru pasagerii din spate. Un al treilea gemuleț lateral reproduce semnătura stilistică tradițională BMW, celebra Hofmeister Kink.

BMW-X2-Patent-5Tranziția de la concept la modelul de serie a dus la dispariția jantelor uriașe de 21 inch și a farurilor cu tehnologie laser, blocurile optice finale păstrând forma inițială, dar folosind tehnologia LED. Stopurile sunt sensibil mai lungi, iar prizele de aer grefate la nivelul barei frontale sunt, de asemenea, diferite.

În versiunea de serie, și-au făcut evident apariția clanțele, absente de pe concept. Un alt detaliu interesant este sigla BMW grefată la nivelul montanților C, care nu este, însă, vizibilă și pe prototip din pricina camuflajului.

În ceea ce privește motorizările disponibile, varianta de serie a lui BMW X2 va fi oferită doar în compania versiunilor mai puternice din actuala gamă X1, astfel că modelele entry-level de 136 CP (benzină) și 150 CP (diesel) nu vor face parte din program. Tracțiunea integrală xDrive va fi standard, la nivelul întregii game.

BMW-X2-Patent-2

Adaugati comentariu