Cum arată noul SUV Hyundai de clasă mică

Un SUV Hyundai de clasă mică își va face intrarea în segmentul dominat de Renault Captur și Nissan Juke, anul acesta. Primele imagini spion au fost deja publicate de colegii de la Carscoops.com.

Fotografiile ilustrează un design cu tentă dinamică, Hyundai preferând să speculeze se pare afinitatea publicului pentru SUV-urile cu profil de coupe. Farurile afișează un design inedit, similar cu cel folosit de Jeep Cherokee sau Citroen C4 Cactus, cu luminile LED diurne complet separate, poziționate sus, la baza capotei.

Dimensiunile exterioare par să se înscrie la limita superioară a clasei mici, gabaritul prototipului fiind la prima vedere apropiat de al unui Nissan Qashqai din prima generație. Conform noii strategii Hyundai, viitorul SUV de clasă mică va înlocui și monovolumul ix25, segmentul MPV-urilor fiind unul din ce în ce mai nepopular.

suv-hyundai-2

Gama de motorizări va fi compusă din noile unități turbo cu trei cilindri de 1 litru și 120 CP/170 Nm, respectiv de 1,4 litri cu patru cilindri și 140 CP/242 Nm. Nu este exclus ca Hyundai să ofere și o variantă hybridă, cu sistemul de propulsie de la Kia Niro.

Interesant este că Hyundai are deja în portofoliu un SUV de clasă mică, Creta, comercializat deja în țara natală și pe mai multe piețe din afara UE, inclusiv în Republica Moldova. Rămâne de văzut dacă acesta va co-exista în gamă cu noul crossover, surprins de paparazzi sau dacă va fi ținut în continuare departe de clienții din Europa.

suv-hyundai-3

Sursă foto: Carscoops.com

Adaugati comentariu