Cum arată noul VW Polo, așteptat în toamnă – PRIMELE IMAGINI

Noul VW Polo, ajuns la cea de-a șasea generație, va fi prezentat în toamnă, la Frankfurt. Primele imagini cu un prototip de preserie au ajuns, însă, deja pe internet.

Noul Polo va fi al doilea model din grupul VW, după Seat Ibiza, creat pe versiunea modificată/simplificată a platformei modulare MQB, ce stă și la baza modelelor VW din clasele superioare, Golf, Tiguan sau Passat. Intitulată MQB A0, noua arhitectură va oferi mai multă flexibilitate şi numeroase avantaje printre care o masă mai redusă şi o dinamică superioară. Platforma MQB A0 va fi utilizată pentru toate modelele de clasă mică ale grupului VW, inclusiv de viitoarea Skoda Fabia.

Odată cu trecerea la o nouă arhitectură, noul VW Polo va creşte uşor în dimensiuni, lățimea având cel mai mult de câștigat (minimum 89 mm), ceea ce va fi şi în beneficiul spaţiului interior. Linia de design şi proporţiile vor fi inspirate de la Golf facelift, Polo urmând să beneficieze în premieră și de faruri adaptive cu tehnologie full LED. Portbagajul va fi, de asemenea, mai încăpător, urmând să beneficieze de un volum de minimum 350 litri.

Gama de motorizări va aduce un nou turbo pe benzină de 1,5 litri cu patru cilindri, care vor acompania motorul de bază TSI de 1 litru, cu trei cilindri și 95, respectiv 115 CP. Noul propulsor de 1,5 litri, cu injecție directă și 150 CP va înlocui motorul actual de 1,4 litri şi va debuta sub capota lui VW Golf facelift vara aceasta, urmând să fie disponibil şi pe noul Polo din toamnă. Gama diesel va include versiuni de 80, 95 și 100 CP ale binecunoscutei unități TDI de 1,6 litri.

Noul Polo va face și un mare pas înainte din punct de vedere al gagdeturilor și sistemelor de asistență prezente la bord, Volkswagen transferând tehnologii de clasă compactă în segmentul B: sistem multimedia cu touchscreen de 5 sau 8 inch, instrumente de bord digitale cu diagonala de 12,3 inch, pilot automat adaptiv (intervenții active asupra direcției și frânelor) și funcție de frânare automată Front Assist.

vw-polo-2Foto: cars.co.za

Adaugati comentariu