Cum arată primul head-up display de la Volkswagen

Volkswagen va lansa primul său head-up display de serie. Iniţial, noul sistem va putea fi comandat în compania modelului de clasă medie Passat.

Din nefericire pentru tehnofili, nu este vorba despre o soluţie complexă, de tipul celei oferite deja de Audi şi de rivalii săi premium, BMW şi Mercedes-Benz. Cu alte cuvinte, informaţiile nu sunt proiectate direct pe parbriz sub forma unei holograme, ci pe o suprafaţă de translucidă din sticlă, ce reproduce efectul 3D dorit, datele plutind în câmpul vizual al şoferului.

Micul ecran escamotabil cu rezoluţia de 480×240 este montat la baza parbrizului, deasupra cozorocului ce ascunde instrumentele de bord.

Spectrul de informaţii ce pot fi afişate pe acest display acoperă capitole diverse, de la viteza curentă şi indicaţiile furnizate de sistemul de navigaţie, până la semnele de circulaţie şi status-ul sistemelor de asistenţă active.

Primul model care va beneficia de serviciile noului sistem head-up display este Passat, care va putea fi specificat cu acesta contra cost, bineînţeles.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top