Cum arată primul sens giratoriu suspendat din România

Primul sens giratoriu suspendat din țara noastră a fost inaugurat în Județul Prahova. Acesta a fost construit pe DN 1B, la intersecția spre Păulești, în zona de nord a orașului Ploiești.

Dacă lungimea totală nu depășește pragul de aproximativ un km, pasajul rutier suprateran are o rază exterioară de 51 metri și o lățime estimată la 11 metri. Înălțimea nu depășește, de asemenea, 7 metri.

Prezentat sâmbătă de autoritățile locale, noul sens giratoriu nu este, de fapt, deschis circulației rutiere. Accesul șoferilor pe pasajul din apropierea Ploieștiului va fi permis în aproximativ o lună. Motivul? Turnarea unui strat suplimentar de asfalt.

Potrivit oficialităților, inagurarea de sâmbătă a primului sens giratoriu din România a marcat încheierea cu succes a testelor de rezistență, înainte de deschiderea propriu-zisă a circulației pe pasaj fiind necesară montarea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație.

822x0-00-65

Finanțat aproape în totalitate din fonduri europene, primul sens giratoriu suspendat din țara noastră a costat aproximativ 79 de milioane de lei, 3 milioane dintre acestea furnizate din vistieria proprie a Consiliului Județean Prahova.

Bugetul CNADNR pentru 2016 se ridică la 4,23 miliarde lei, doar 948,8 milioane de lei fiind dedicați pentru reabilitarea drumurilor nationale. Alte 1,73 miliarde lei sunt alocați pentru construcția de autostrăzi și 740,5 milioane lei pentru drumurile ocolitoare.

Foto: wall-street.ro

Adaugati comentariu