FOTO ȘOC: Transfăgărașan, cu o lună înainte de redeschidere

Drumul Național 7C, celebrul Transfăgărășan, va fi redeschis circulației rutiere pe 1 iulie, autoritățile demarând lucrările finale de deszăpezire. GALERIE FOTO.

Deși vara este aproape, intervenția utilajelor speciale în zonă era necesară, pe anumite tronsoane stratul de zăpadă atingând pragul de cinci metri. Troienele vor fi îndepărtate la timp, înainte de 1 iulie, promite Compania Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care a publicat și câteva fotografii spectaculoase care arată cantitatea uriașă de zăpadă depusă încă pe șosea.

DN 7C – Transfăgărășan are o lungime de 92 kilometri și face legătura între județele Sibiu și Argeș. Traficul rutier se închide, în fiecare an, între 1 noiembrie și 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) și kilometrul 131 (Bâlea Cascadă, județul Sibiu). Pe celelalte porțiuni circulația este permisă tot timpul anului. Pe Transfăgărașan se află și cel mai lung tunel din România, la Bâlea Lac: 887 de metri.

În prezent, singura modalitate de a ajunge la Bâlea Lac este dinspre Sibiu, din DN 1. Accesul mașinilor este, însă, posibil doar până la Bâlea Cascadă, de acolo drumul fiind continuat cu telecabina.

transfagarasan (1)

Adaugati comentariu