Cum au primit permis de conducere sute de analfabeți la Giurgiu?

permis de conducere șpagă

Habar n-au să scrie și să citească, dar au permis de conducere! Sute de persoane din județul Giurgiu au primit dreptul de a conduce după ce au oferit șpagă unei rețele de intermediari, care falsificau rezultatele examenului auto, arată o anchetă demarată de Parchetul Tribunalului Giurgiu.

Cei mai mulți dintre analfabeții cu permis sunt din Bolintin Vale, județul Giurgiu. Parchetul Tribunalului din Giurgiu a deschis o anchetă după ce mulți dintre aceștia au provocat o serie de accidente. La audieri, autoritățile au observat că șoferii nici nu știau să semneze, iar mulți dintre ei nu dăduseră pe la școală niciodată. Din motive necunoscute, ancheta trenează însă de aproximativ doi ani de zile.

Ți-a expirat permisul? Cum îl schimbi și cât te costă?

Activă de mai bine de cinci ani, rețeaua care falsifica rezultatele testelor include doi instructori auto și mai mulți polițiști din cadrul Serviciului Permise Giurgiu. Digi24 anunță că șpaga pentru trecerea examenului auto ajungea și la 5.000 de euro, iar suma se împărțea între instructor, polițistul care superviza examenul teoretic și cel care testa candidatul în trafic.

O vedetă din România este imaginea unui brand auto, deși nu are permis

Un caz similar a avut loc cu 11 ani în urmă la Pitești. Mai multe persoane publice din showbiz și din mediul politic au obținut atunci carnete de conducere după ce au oferit șpagă. Unii dintre candidați nici măcar nu s-au prezentat la examen. Aproximativ 20 de angajați ai Serviciului de Permise Auto din Pitești au fost reținuți atunci de procurorii DNA.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top