Cum functioneaza un amanet auto? Ce trebuie sa stii inainte de a-ti amaneta masina?

amanet auto piața auto creșteri ACAROM

Cum functioneaza un amanet auto? Ce trebuie sa stii inainte de a-ti amaneta masina? Atunci cand ai nevoie rapida de bani, imprumutul pare a fi cea mai buna solutie. Din fericire, traiesti intr-o societate in care poti obtine imprumuturi rapid, atat de la banci, cat si de la institutii financiare nebancare.

Pentru a le obtine insa, ai nevoie de un venit stabil si trebuie sa indeplinesti anumite conditii. Daca ai incercat sa obtii un imprumut si istoricul sau situatia profesionala nu te-a ajutat sa il obtii, o varianta alternativa este amanetul auto.

Din ce in ce mai multe companii de amanet auto din Bucuresti isi prezinta ofertele foarte atractive si reusesc sa ii convinga pe cei care au nevoie de bani ca sunt solutia perfecta.

Ce este un amanet auto?

Este o institutie nebancara prin care cei care au nevoie de bani ii pot obtine, singura conditie fiind aceea de a-si lasa automobilul in schimbul imprumutului.

Practic, poti beneficia de banii de care ai nevoie in schimbul masinii, iar in momentul in care returnezi banii vei primi masina inapoi.

Care este procesul prin care poti obtine bani dintr-un amanet auto?

  1. Gasesti o casa de amanet in care sa ai incredere. Diferentele dintre casele de amanet constau in modul in care au grija de masina in perioada in care aceasta este la ei, in suma maxima pe care o poti imprumuta si in comisionul perceput. Este bine sa cauti mai multe variante si sa o gasesti pe cea mai echilibrata: o casa de amanet cu un garaj monitorizat video, care iti poate oferi o suma consistenta de bani si nu percepe costuri foarte mari.
  2. Semnarea unui contract. Dupa ce ai gasit casa de amanet va trebui sa stabilesti suma pe care vrei sa mergi cu masina la sediul institutiei pentru a fi evaluata. In general, poti obtine pana la 70-80% din valoarea masinii. Daca ai stabilit suma, trebuie sa semnezi un contract, pe care este recomandat sa il citesti cu atentie, pentru a te asigura ca iti este favorabil.
  3. Predarea documentului si primirea banilor. Dupa semnarea contractului va trebui sa predai documentele vehiculului si copii dupa documentele tale de identitate.
  4. Returnarea banilor. Tot ceea ce ramane de facut este sa te folosesti de suma imprumutata si sa o returnezi conform planului stabilit cu casa de amanet. In cazul in care intarzii, multe case de amanet iti ofera posibilitatea de a prelungi perioada de creditare iar daca nu reusesti sa returnezi toata suma, singura optiune pe care o ai la dispozitie este aceea de a vinde masina. Partea buna este ca multe institutii te ajuta cu vanzarea, isi recupereaza investitia si iti dau restul sumei rezultate din vanzare.

Care sunt avantajele unei astfel de creditari?

Amanetul auto nu ar trebui sa fie prima optiune atunci cand vrei sa imprumuti bani. Totusi, daca imprumuturile bancare sau imprumuturile nebanare nu sunt o solutie viabila, este o varianta prin care poti obtine rapid suma de bani dorita, fara foarte multa birocratie.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top