Cum poți achiziționa o mașină electrică fără să apelezi la bănci?

mașină electrică

Cauți o variantă avantajoasă și sustenabilă de mobilitate pentru afacerea ta? Companiile din România încep să opteze din ce în ce mai des pentru mașini electrice atunci când își înnoiesc flota auto. Prin această opțiune de mobilitate poți salva bani pe termen lung, iar firma ta va deveni mai prietenoasă cu mediul, deoarece își va reduce amprenta de carbon aferentă combustibilului.

Deși mașinile electrice oferă numeroase avantaje, acestea pot fi foarte costisitoare. Motiv pentru care, multe companii apelează la un leasing mașini electrice, beneficiind de pachete personalizate pentru modelul lor de business.

Leasingul pentru mașini electrice este un tip leasing financiar, mai exact, o formă de împrumut asemănătoare unui credit bancar. Diferența majoră dintre cele două tipuri de finanțare este faptul că printr-un leasing financiar vei garanta cu bunul solicitat, nu cu alte proprietăți deținute, precum în cazul creditului bancar.

Cum funcționează un leasing financiar?

Atunci când o companie achiziționează autoturisme printr-un leasing pentru mașini electrice, contravaloarea acestora va fi restituită în rate periodice. Pe toată durata contractuală, vei putea utiliza autoturismul, însă acesta va fi deținut de către firma de leasing. La sfârșitul perioadei de leasing a mașinii electrice, vei avea opțiunea de a face transferul de proprietate, cu condiția de a plăti valoarea reziduală și toate costurile aferente.

Care sunt caracteristicile unui leasing pentru o mașină electrică?

Înainte de semnarea unui contract de leasing mașini electrice, trebuie să iei în considerare câteva aspecte importante:

  • Vehiculul electric care face obiectul contractului este proprietatea firmei de leasing până la achitarea integrală a acestuia. Transferul de proprietate se face ulterior plății integrale a ratelor și a valorii reziduale;
  • Atunci când un autoturism este obiectul contractului de leasing financiar, va fi necesar să plătești polițele de asigurare RCA și CASCO (suma poate fi inclusă în ratele lunare sau achitată separat). De asemenea, va trebui să achiți și celelalte taxe aferente ratei de leasing;
  • Poți rambursa integral contravaloarea mașinii în avans după cel puțin 12 luni;
  • Poți negocia prețul mașinii electrice cu dealerul de la care societatea de leasing o va cumpăra;
  • Valoarea reziduală este flexibilă și este exprimată ca procent din prețul total al mașinii.

De ce este avantajos un leasing pentru o mașină electrică?

Deși este costisitoare, o flotă auto formată din mașini electrice contribuie la scăderea costurilor aferente combustibilului. Achiziția acestora printr-un leasing pentru mașini electrice oferă avantajul de rambursare a contravalorii în rate pe o perioadă aleasă de tine.

Prin leasingul de vehicule electrice, activul solicitat va deveni garanția finanțării. Acesta este un real avantaj pentru companiile noi, deoarece nu trebuie să gireze cu bunuri de valoare. În plus, leasingul pentru vehicule electrice oferă flexibilitate în privința termenului contractual, deoarece se poate încheia în prealabil (dar nu mai devreme de 12 luni) sau poate fi prelungit.

În concluzie, există nenumărate avantaje ale unei finanțări de tipul leasing pentru mașini electrice. Dacă ești interesat de modernizarea și eficientizarea mijloacelor de mobilitate din firma ta, poți opta pentru un astfel de leasing.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top