Cum poţi activa funcţia Bluetooth în propria maşină

Odată cu apariția sistemului Bluetooth auto încorporat, convorbirile telefonice purtate la volan nu mai reprezintă o problemă.

Nevoia de a fi conectat la smartphone, chiar și atunci când te afli în mașină, dovedește utilitatea funcției handsfree. Nu trebuie să-ți faci griji dacă automobilul tău nu are funcție Bluetooth din fabrică. Există câteva modalități prin care să poți purta conversații telefonice la volan fără a mai ține telefonul la ureche. Ca bonus, vei avea parte și de redarea melodiilor favorite din telefon. În continuare vei găsi 3 soluții pentru această problemă.

Receptoare și playere auto

Dispozitivele aftermarket de acest fel au evoluat considerabil în ultimii ani, oferind la ora actuală o paletă largă de opțiuni audio și handsfree. Ele presupun înlocuirea sistemului audio al mașinii, operațiune ce poate fi de durată, de aceea este recomandat să consulți un electrician auto. Avantajele acestui produs sunt controlul vocal al smartphone-urilor conectate, inclusiv citirea mesajelor fără să îți iei ochii de la drum și setarea vocală a parametrilor sunetului. În plus, un player de acest gen nu va ocupa spațiu, fiind atașat în locul radio-ului și nici nu îți va umple bordul de fire. Cu un smartphone de top vei avea mai multe funcții pe care să le controlezi în timpul șofatului, întrucât pe piață se găsesc numeroase variante ale produsului, în funcție de performanțe, dar și de culoare sau formă, pentru a se potrivi cât mai armonios în locul vechiului sistem. Și cum calitatea vine la pachet cu prețul plătit, această primă soluție pentru activarea funcției Bluetooth în mașină este destul de costisitoare, în continuare fiind prezentate modalități ceva mai ieftine.

Receivere Bluetooth

Având dimensiuni foarte reduse, receiverele sunt o soluție pentru cei care au nevoie de spațiu. Cu siguranță un astfel de dispozitiv nu te va incomoda, ocupând puțin loc în habitaclu. Introdus în mufa AUX a mașinii tale și conectat la un smartphone cu funcție Bluetooth activă, receiverul îți va facilita conversațiile telefonice handsfree fără să ai nevoie de alte configurări ale aparatului. De asemenea, poți asculta muzica preferată în timp ce conduci, iar unele dispozitive permit conectarea simultană a 2 telefoane mobile cu Bluetooth. În privința costurilor, receiverele reprezintă produse pentru toate buzunarele, prețurile variind în limite decente. Dezavantajul este că automobilul tău trebuie să fie echipat cu o mufă AUX, altfel nu vei putea folosi acest tip de receiver. La mașinile relativ noi nu este o problemă, însă unele automobile fabricate mai demult nu beneficiază de această opțiune.

Modulatoare FM

Probabil una dintre cele mai ieftine modalități de a activa funcția Bluetooth în mașină este folosirea unui modulator FM cu Bluetooth, un aparat ușor de folosit și destul de mic ce se conectează în priza auto. Principiul său de funcționare este simplu, acesta emițând semnale pe o anumită frecvență, setată de utilizator în prealabil. Setează radio-ul mașinii pe frecvența respectivă și astfel vei asculta muzică de pe smartphone direct în sistemul audio al automobilului tău. Funcția Bluetooth încorporată îți va permite să inițiezi și să primești apeluri telefonice fără a mai opera telefonul cu mâinile. Modulatoarele mai noi au un sistem prin care te anunță ce număr te apelează și în plus au microfon înglobat, așadar nu ai nevoie de căști. Fără fire și cu un aspect compact, fără a avea nevoie de mufa AUX, modulatorul este o soluție ingenioasă când vine vorba de tehnologie handsfree.

În concluzie există mai multe variante pentru a-ți echipa mașina. Având smartphone-uri cu tehnologie Bluetooth este foarte simplu să devii conectat. Tot ce trebuie să faci este să te hotărăști în privința uneia dintre opțiuni, luând în considerare toți factorii mai sus menționați. Alege una dintre cele 3 modalități de echipare și apelurile primite la volan nu vor mai fi o bătaie de cap.

Sursa foto: https://pxhere.com/en/photo/655303

Adaugati comentariu