Cum poți să scapi de 2 puncte de penalizare

Cum poți să scapi de 2 puncte de penalizare

Potrivit unei iniţiative legislative de modificare a Codului Rutier (OUG 195/2002), adoptată de Senat, şoferii pot cere anularea a două puncte de penalizare în urma vizionării unor materiale educative despre urmările grave ale neatenţiei în trafic sau ale unui comportament neadecvat la volan.

Astfel, după aliniatul 3 al art. 96 se introduce se introduce un nou aliniat, care va avea următiorul cuprins: „În cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele două premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor două puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ, realizat de Poliţia Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic.

Conducătorul auto poate face această solicitare o singură dată într-un interval de şase luni. Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranţei rutiere se va face în structurile şi la partenerii aprobaţi de Poliţia Română, cu drept de eliberare a Dovezii de participare la vizionare.

Senatul este prima cameră sesizată, ceea ce înseamnă că proiectul va fi transmis spre dezbatere şi Camerei Deputaţilor, forul decizional. Dacă va fi aprobată, măsura va intra în vigoare după promulgarea de către preşedintele Iohannis.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top