De ce ar putea crește tarifele la RCA din 18 mai

Tarifele la RCA ar putea crește din 18 mai. Potrivit unui amendament al ASF la proiectul de lege privind asigurarea RCA, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) va stabili tarifele de referinţă şi va repartiza asigurătorilor clienţii cu risc maxim.

OUG 54, adoptată de Guvern în toamna trecută, a fost aprobată de Senat sub formă de lege în decembrie 2016 şi a intrat în dezbaterea deputaţilor la începutul lunii februarie 2017. Actul normativ a stabilit plafonarea tarifelor RCA pentru o perioadă de 6 luni, ulterior urmând a fi stabilite preţuri de referinţă pentru poliţele RCA emise de asigurători. Perioada de plafonare expiră în data de 18 mai 2017.

Prim-vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu a arătat, în cadrul unei dezbateri publice organizată marţi de Comisia de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor, că tariful de referinţă în piaţa asigurărilor „este important pentru ca toată lumea să înţeleagă că nu poate cere un preţ de patru ori sau de 10 ori mai mare decât acel tarif de referinţă decât foarte bine motivat”.

 

Citiţi continuarea pe www.floteauto.ro

Adaugati comentariu