Cum să ai un metabolism sănătos

Ai ținut o dietă și ai ajuns la numărul de kilograme dorite, însă le-ai pus pe toate la loc în scurt timp. Este semnul că ai un metabolism stresat. Iată ce trebuie să faci în acest caz!

Metabolismul este rata prin care celulele corpului produc energie. Atunci când acesta nu eliberează suficientă energie toate organele sunt date peste cap, fiindcă acestea funcționează mai lent.

Semnele unui metabolism stresat

Printre cele mai evidente indicii care-ți spun că este ceva în neregulă cu modul în care funcționează metabolismul tău se numără  temperatura corporală scăzută, o stare de iritabilitate, pielea uscată, unghiile casante, mătreața și iritațiile pielii. Totodată, dacă te simți constipată și ai o digestie deficitară, este posibil ca tot metabolismul să-ți dea bătăi de cap. Și extenuarea sau pofta neîncetată pentru dulciuri sunt semne că organismul tău are nevoie de mai multă energie.

Citește și:

Ce efecte are apa asupra metabolismului

3 mituri despre metabolism

Cum să-ți accelerezi metabolismul

Este important să ai o dietă echilibrată, să nu renunți la un număr mare de calorii zilnic și să nu elimini complet din alimentația ta carbohidrații, proteinele și grăsimile.

Citeste continuarea articolului

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top