Cum să alegi lanțurile auto potrivite din magazinul online AUTO SOFT

AUTO SOFT

La finalul fiecărui sezon cald, cei mai mulți dintre șoferi încep să-și echipeze mașina pentru sezonul rece. Iar pentru că în România, condițiile meteo includ numaidecât și zăpadă, un set de anvelope de iarnă și un set de lanțuri auto este tot ce ai nevoie pentru o iarnă fără griji. Lanțurile de iarnă sunt concepute și fabricate pentru a se potrivi perfect pe roată și anvelopă. Acestea acoperă profilul anvelopei și oferă tracțiune adițională. Lanțurile antiderapante vin în ajutorul anvelopelor de iarnă pentru ca niciun drum cu zăpadă să nu stea în calea șoferului pentru a ajunge la destinație.

Lanțurile de zăpadă disponibile în magazinul online AUTO SOFT vin în design-uri și materiale diferite, iar cel mai întâlnit material de confecționare al lanțurilor de mașină este metalul datorită proprietăților durabile și eficiente în acest sens. Tiparul lanțurilor pentru roți variază de la un model la altul. Unele au un singur lanț, în timp ce alte produse au un modele mai complexe. Astfel, poți alege din produse diverse care să fie de folos în funcție de zonele în care circuli.

În plus, lanțurile antiderapante vin în mărimi diferite, de aceea este important să le alegi în funcție de dimensiunea roților cu care este echipată mașina ta.

Beneficiile lanțurilor pentru anvelope de iarnă

Lanțurile de iarnă asigură tracțiune suplimentară. Încă de la început, acestea au fost proiectate pentru suprafețele cu zăpadă și gheață unde aderența și tracțiunea oferită de anvelopele de iarnă încep să-și piardă treptat din eficiență.

Pe de altă parte, lanțul antiderapant poate dăuna anvelopelor de iarnă, dar și sistemului de direcție al mașinii dacă este folosit pe o suprafață carosabilă normală, fără zăpadă sau gheață. În același timp, pot dăuna și carosabilului. De aceea, este extrem de important să fie folosite doar în condițiile pentru care sunt fabricate.

Lanțurile pentru roți nu-ți permit să conduci cu viteză mare, datorită condițiilor de vreme și drum pentru care sunt proiectate. În general, poți conduce cu maximum 20 km/h sau cu mai puțin dacă stratul de gheață și zăpadă este foarte mare.

Alege lanțurile potrivite pentru anvelopele de iarnă ale mașinii

Cel mai important lucru atunci când alegi un set de lanțuri auto este ca acestea să se potrivească pe dimensiunea roților cu care este echipată mașina. În același timp, trebuie să te asiguri că există suficient spațiu între anvelopă și mașină pentru ca lanțul să aibă loc, iar montarea lui să fie facilă.

AUTO SOFT

Cel mai ușor mod de a verifica dacă există loc și pentru lanțurile de zăpadă este manual, plimbând mâna deasupra cauciucului. Astfel, vei vedea cât spațiu există și te asiguri că, din cauza grosimii lanțurilor, nicio plăcuță de frână sau vreo parte a sistemului de suspensie nu vor fi atinse.

În final, trebuie să decizi de câte lanțuri pentru roți ai nevoie. Majoritatea șoferilor optează pentru două lanțuri care trebuie montate pe anvelopele de iarnă din față pentru mașinile cu tracțiune față și pe roțile din spate dacă mașina are tracțiune spate. În cazul lanțurilor antiderapante pentru 4×4, recomandat este să montezi un set de 4 lanțuri.

Site-ul auto-soft.ro îți stă la dispoziție cu informații utile, consultanță gratuită și produse diverse, perfect adaptate pentru tipul de mașină pe care îl deții și pentru stilul tău de a șofa. Iar în punctele de service AUTO SOFT din București vei regăsi servicii de specialitate, dedicate roților mașinii tale.

Adaugati comentariu