Cum să cari un TV de 55 inch cu Mercedes SLK

cum sa cari un TV de 55 inch

Au și nemții Doreii lor dar de sex feminin. O femeie care probabil nu avea acasă alt automobil a încercat să care un TV de 55 inch cu un Mercedes SLK și a fost oprită de poliția din Stuttgart. Motivul? asigurarea încărcăturii.

Foto: auto motor und sport 

Poliția din Stuttgart a oprit luni 16 noiembrie un Mercedes SLK care efectua un transport agabaritic: un televizor cu diagonala de 55 inch care ieșea mult în afara portbagajului în partea dreaptă, relatează revista germană auto motor und sport.

Motivul pentru care poliția a oprit mașina a fost că pachetul nu era securizat. Polițiștii au fost surprinși să constate că televizorul nu era asigurat cu nimic. O doamnă de 55 ani stătea întinsă pe podeaua portbagajului și încerca să țină de televizor în vreme ce partenerul ei de 58 ani conducea mașina.

După ce au escortat mașina într-un loc sigur, polițiștii i-au aplicat o amendă și i-au interzis să conducă mașina mai departe. Motivul amenzii a fost lipsa securizării transportului conform articolului 22 din Codul rutier german care prevede că  „Încărcătura trebuie să fie depozitată și securizată în așa fel încât să nu poată aluneca, prăbuși sau rostogoli înainte și înapoi în caz de frânare de urgență sau mișcări evazive bruște”.

Astfel, femeia a sunat un prieten să vină cu un automobil mai încăpător să îi transport mai departe televizorul.

În Româțnia ar fi pățit-o și mai rău deoarece Codul nostru rutier este și mai drastic. Este interzis transportul în și pe autoturism a unor obiecte a căror lungime și lățime depășeste dimensiunile acestuia. Încălcarea acestor reguli se pedepsește cu amendă contravențională în clasa a III-a de sancțiuni și după gravitatea cazului se poate dispune și imobilizarea mașinii.

Sigur, soluția mai simplă ar fi fost să îl comande online. Așa,amenda a fost cu siguranță mai mare decât costul transportului la Amazon.

 

Adaugati comentariu