Cum să eviţi capcanele atunci când cumperi piese auto dintr-o firmă de dezmembrări

dezmembrări
Chiar dacă maşinile moderne din prezent sunt fabricate în aşa fel încât să fie cât mai fiabile, acesta nu este un aspect care să determine posesorii de automobile din România să uite complet de defecţiuni. Mai devreme sau mai târziu, uzura unor componente este, în fond, un lucru inevitabil în timp, iar orice şofer va fi pus în situaţia de a investi în anumite componente auto.

Alegerea unor astfel de produse a devenit o reală provocare pentru conducatorii de automobile porniţi în goana pieselor auto de calitate, la preţuri cât mai avantajoase şi, bineînţeles, de calitate superioară. O alternativă foarte bună la piesele auto originale noi este reprezentată de cele obţinute din dezmembrări, care vin la pachet cu o serie generoasă de avantaje greu de trecut cu vederea.

Centrele de dezmembrări auto se bucură deja de popularitate la noi în ţară, având ca scop principal reciclarea materialelor obţinute din această activitate şi recondiţionarea în vederea utilizării pieselor care pot fi refolosite. Chiar dacă pentru unii conducători piesele auto second-hand din dezmembrări par un compromis în materie de siguranţă şi calitate, în realitate componentele auto recondiţionate îndeplinesc toate exigenţele impuse, fidelizând şi atragând clienţii.

Fapt valabil, desigur, în cazul centrelor de dezmembrări auto profesioniste. Însa cum ar trebui să arate un parc auto cu piese second-hand în prezent, care să ne convingă să apelăm la serviciile sale? Pentru a ne bucura de toate avantajele şi sigurantă, există câteva criterii de luat în calcul atunci când alegem un magazin de piese auto online:

Serviciul de consiliere (Customer service)

Este foarte important ca magazinul de unde urmează să fie achiziţionate produsele să ofere clienţilor săi servicii de consiliere, în mod gratuit de preferat, ajutor de specialitate, consultanţă în alegerea celor mai bune soluţii, bazată pe experienţa, seriozitatea şi profesionalismul membrilor echipei.

Review-urile pozitive

Pentru evitarea capcanelor din timpul achiziţionării pieselor auto de la firmele de dezmembrări, trebuie ţinut cont inclusiv de review-urile acestora. Astfel, este recomandată căutarea recenziilor online despre parcul auto, pe Google Maps, pe Social Media şi pe alte website-uri prin care clientul să îşi facă o părere despre reputaţia lor. Recenziile online vor rămâne întotdeauna în lumina reflectoarelor, fiind privite ca un ultim „cuvant de aprobare”, asemănatoare unei recomandări personale.

Garanţie, factură şi posibilitate de retur

Un alt criteriu extrem de important în alegerea celei mai bune firme de dezmembrări constă în oferirea de garanţie şi factură odată cu achiziţionarea pieselor auto. De regulă, clientul urmăreşte ca produsele cumpărate să aibă garanţii prelungite şi posibilitate de retur, în cazul în care produsul nu este conform asteptărilor sale.

Posibilitatea de a regăsi cu uşurinţă piesele necesare

În procesul de selecţie al magazinului online de piese auto trebuie ţinut cont de experienţa pe care acesta o oferă utilizatorilor săi. Cântăreşte mult ca site-ul de unde urmează o posibilă achiziţionare să fie frumos structurat, astfel încât să se ajungă uşor la soluţie. Informaţiile oferite, transparenţa, claritatea şi corectitudinea lor contează, astfel ca parcurile auto online cu design accesibil, poze ale produselor şi texte corecte, care oferă informaţiile necesare cumpăratorului, câstigă, fără îndoială, teren în detrimentul celor de provenienţă îndoielnică.

Un astfel de parc auto este Dezmembraru (dezmembraru.ro), cu peste 40k de produse în stoc gata demontate, puse pe raft (ceea ce înseamnă livrare rapidă, oriunde în ţară), şi peste 300 de maşini pregătite pentru a fi dezmembrate, care asigură un flux continuu de piese puse la dispoziţia publicului. Misiunea companiei este de a livra produse cu un grad foarte ridicat de calitate prin inspectarea şi testarea pieselor, achiziţionate în urma unei colaborări impecabile cu personalul din customer service axat pe abilităţi excelente de comunicare, cunostinţe vaste în ceea ce priveşte disponibilitatea şi compatibilităţile pieselor, însoţite, fără excepţii, de o atitudine prietenoasă, întotdeauna orientată spre client.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top