Cum să închei un RCA ieftin

RCA ieftin

Există câteva metode pentru a ”ieftini” polița de răspundere civilă auto obligatorie. Cum? Rândurile următoare ar trebui să răspundă întrebării.

O modalitate este de a încheia polița de asigurare pe o perioadă cât mai mare. Adică pe un an, în loc de șase luni. Astfel, obții un RCA mai ieftin. Conform datelor ASF, prețul mediul al unei polițe de asigurare RCA pe un an, în 2016, a fost, în perioada analizată, de 457 de lei pentru persoane fizice, această primă medie rezultând din împărțirea volumului primelor brute subscrise aferente contractelor pe un an la numărul de contracte pe un an. În schimb, la contractele de asigurare RCA pe șase luni, media ASF a ieșit de 611 lei, cu 33% mai mare decât dacă polița ar fi fost încheiată pe o perioadă de un an. E limpede, așadar că RCA ieftin e atunci când faci asigurarea pe un an.

O altă metodă de a obține un RCA ieftin este să o închei online. Există multe site-uri care intermediază încheierea poliței de asigurare răspundere civilă auto obligatorie cu firmele de asigurări. Și avantajul este că-ți oferă, dintr-un foc, dintr-o singură privire, prețurile comparative ale cel puțin 10 asiguratori.

De exemplu, prin eMAG, poți să-ți închei următoarea asigurare prin completarea câtorva pași simpli. Ai de ales între o mulțime de asiguratori și, pentru a economisi timpul pe care l-ai pierde verificând la fiecare dintre aceștia pe site, în parte, cât te-ar costa polița, la eMAG ai un formular care îți calculează simplu și rapid costul poliței RCA online și poți alege cel mai ieftin RCA sau cel mai potrivit pentru tine.

Odată ce te-ai decis asupra asigurării RCA ieftin, ai mai multe opțiuni și în momentul plății. Poți alege plata cu cardul sau plata în rate, iar poliția îți ajunge INSTANT pe mail. Ulterior, o vei primi în format fizic (pe hârtie) și acasă, oriunde în țară. În plus, transportul nu te costă nimic!

Și nu te costă mai mult decât dacă ai fi încheiat polița de asigurare direct cu asiguratorul, fără intermediarul eMAG. vei plăti mai mult decât dacă ai fi încheiat polița direct cu asiguratorul Omniasig. Asta pentru că prețurile asigurării RCA sunt stabilite de compania de asigurare și sunt unice, indiferent de unde se achiziționează! Pentru asigurările vândute, compania de asigurare plătește un comision de intermediere către broker.

Comisionul se calculează ca fiind un procent din prima de asigurare. Pe tine, așadar, nu te afectează cu nimic, urmând a plăti aceeași sumă ca și la asigurator, cu diferența că eviți bătăile de cap, transportul și timpul pierdut. Așadar, ai obținut RCA ieftin, fără să pleci din fața calculatorului.

Adaugati comentariu