Masini second hand: Cum eviti fraudele cu o simpla aplicatie

mașini rulate samsarii de mașini

Piata de masini second hand e plina de capcane. Cum afli dacă mașina pe vrei să o cumperi are kilometrajul dat inapoi sau real? Întrebarea poate avea, în sfârșit, un răspuns grație unei aplicații online specializată în istoricul mașinilor.

Platforma online, la care lucrează în prezent mai mulți specialiști angajați de Guvern, va putea fi accesată și de pe telefonul mobil și va permite identificarea kilometrajului real, a numărului de proprietari anteriori și a accidentelor în care a fost implicat automobilul.

Așadar, o componentă foarte importantă în rapoartele despre autovehiculele second hand va fi verificarea kilometrajului. Aplicația online va folosi o arhivă a informațiilor deținute de diverse instituții și  agenții publice, care dețin date despre istoricul autovehiculelor.

Astfel, orice persoană sau firmă interesate de achiziția unui autovehicul second hand vor putea să afle întreg istoricul real al unei mașini. Verificarea mașinii se face prin introducerea numărului de identificare sau VIN. Mai jos puteți vedea un exemplu de raport.

Prototipul acestei aplicații compilează deocamdată date generale despre model, data de fabricație, tip de combustibil, cilindree motor, istoricul de inspecții tehnice periodice (ITP), istoricul de daune pentru vehiculul respectiv. În perioada următoare, baza de date va fi completată cu toate datele relevante culese de la instituțiile statului.

Comparativ cu serviciile similare ce afișează exclusiv informaţiile despre kilometraj declarate de vânzători în anunţuri, fie ei de bună sau de rea credință, kilometrii raportați de portalul online realizat de Guvern agregă datele consemnate în diverse ocazii – revizii, accidente, inspectii tehnice, mult mai greu de falsificat.

Adaugati comentariu