Cum scapi de amenda daca nu ai polita RCA

asigurările RCA

Cum scapi de amenda daca nu ai polita RCA la tine? Multi soferi si-au pus probabil aceasta intrebare. Acum, o instanta din Romania lamureste problema, dand in premiera castig de cauza unui sofer.

Acesta a fost amendat de Politia Rutiera cu 630 lei pentru nu avea la el polita auto RCA, atunci cand a fost oprit si verificat de agenti. Soferul a contestat ulterior in instanta procesul verbal, iar magistratii Judecatoriei Simleul Silvaniei au desfiintat sanctiunea, aratand ca, de fapt, soferii nu sunt obligati, conform legii, sa aiba polita auto obligatorie la ei.

Articolul 147 din H.G. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, folosit si de magistrati in motivarea sentintei, precizeaza, la primul punct, urmatoarele: „Conducatorul de autovehicul sau de tramvai este obligat sa aiba asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de inmatriculare sau de inregistrare si, dupa caz, atestatul profesional, precum si celelalte documente prevazute de legislatia in vigoare”.

Este, astfel, extrem de clar ca acest articol nu prevede explicit si obligativitatea detinerii politei RCA, iar contestatiile facute de soferi in instanta ar trebui sa aiba invariabil castig de cauza.

Adaugati comentariu