Cum scapi de sancţiune pentru neplata unei roviniete

Pentru lipsa unei roviniete valabile, procesul-verbal de constatare a contravenţiei se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării. În cazul în care şoferul nu este anunţat în termenul prevăzut de lege, contravenţia se prescrie.
Cum e posibil: 440 amenzi în 7 ani pentru lipsa rovinietei

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea articolului 9 din Ordonanţa Guvernului 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri naţionale din România. Actul normativ a fost adoptat anterior de Senat, iar acum se află la promulgare.

Potrivit proiectului de lege adoptat, pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenţiei se comunica contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării. În intervalul de la data săvârşirii contravenţiei până la data comunicării procesului-verbal de constatare, nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelaşi vehicul.

 

Citiţi articolul integral pe www.floteauto.ro

Adaugati comentariu