Cum va arăta primul SUV electric de la Volkswagen, ID.4?

vw-id-crozz (7)

Primul SUV electric de la Volkswagen e în lucru. Nemții pregătesc viitorul membru al familiei ID. După ID.3, prezentat în această toamnă, vine ID.4.

Volkswagen ID.4 este un SUV care preia proporțiile lui Tiguan, dar care – scrie Autobild.de – va oferi spațiu la nivelul celui oferit de SUV-ul de clasă mare al companiei, Touareg.

La baza noului model se va afla conceptul ID Crozz, dezvăluit în anul 2017, dar soluțiile tehnice vor fi preluate de la fratele mai mic, ID.3, prezentat și la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă. În urmă cu doi ani, nemții treceau în contul conceptului o autonomie de 500 de kilometri, dar rămâne de văzut dacă versiunile de serie vor putea acoperi această distanță între două încărcări.

vw-id-crozz (1)

50 de miliarde de dolari a investit Grupul Volkswagen în producția de mașini electrice. Parada modelelor cu emisii, produse de grupul auto, a început cu Audi E-Tron, în urmă cu un an.

Încercând să șteargă cu buretele petele lăsate în urmă de Dieselgate, nemții plănuiesc lansarea pe piață a nu mai puțin de 70 de modele electrice până în 2028. Este strategia dezvăluită de CEO-ul Herbert Diess pentru Automotive News.

vw-id-crozz (3)

“Peste 10 ani, una din două mașini Volkswagen, vândute în China sau în Europa, va fi electrică”, anunță Diess.

Primul SUV electric de la Volkswagen va fi dezvăluit în primăvara anului viitor, iar primii clienți își vor primi mașina spre sfârșitul anului.

Foto: Conceptul ID Crozz

Adaugati comentariu