Cumperi sau vinzi o mașină? DirektCar.ro este cea mai bună metodă de a obține cel mai bun preț

Cumperi sau vinzi o mașină? www.DirektCar.ro este cea mai bună metodă să obții cel mai bun preț.Am găsit cea mai simplă și eficientă metodă din România de a vinde sau de a cumpăra un automobil: DirektCar.ro primul site de licitații auto online din România.

DirektCar.ro se adresează deoportivă proprietarilor care vor să își vândă propriul automobil cât și cumpărătorilor aflați în căutarea celui mai bun preț.

Serviciul de licitație online, ușor de înțeles și simplu de utilizat oferă reale avantaje ambelor categorii, vânzător sau cumpărător.

De ce licitație? De ce online?

Prin licitație se înțelege acel sistem de ofertare prin care vânzătorul încearcă să obțină prețul dorit pentru obiectul licitat și asta într-un interval de timp scurt.

În realitate este la fel ca într-o negociere între vânzător și cumpărător cu diferența că prin implicarea mai multor potențiali cumpărători, prețul obiectului licitat are șanse reale de a crește peste valoarea de piață.

În țările occidentale licitațiile sunt preferate atât de vânzătorii persoane private cât și entități economice, fiind cea mai utilizată medodă de tranzacționare pentru automobile și vehicule utilizate.

Platforma de licitație online pentru autovehicule www.DirektCar.ro oferă un confort suplimentar, prin faptul că nu presupune deplasarea vehiculului la o Casă de Licitații.

Licitația online oferă nenumărate avanjate atât vânzătorului, cât și licitatorului (cumpărătorului), prin obținerea de o parte și de cealaltă a celui mai bun preț, prin metoda extrem de simplă de licitare online, inclusiv prin intermediul telefonului mobil, prin securitatea efecturării plății, respectiv a încasării banilor, printr-un sistem transparent de comisionare și nu în ultimul rând prin eliminarea oricărui intermediar sau a complicatelor întâlniri față în față dintre  vânzător și cumpărător.

Avantajele licitației online pentru vânzător:

Licitația online reprezintă o metodă eficientă de vânzare. Prin intermediul accesării platformei direktcar.ro de acasă sau de la birou, aceasta fiind cea mai simplă și ușor de realizat metodă de promovare a obiectului licitat, vânzătorul are la dispoziție o metodă simplă de a posta anunțul, concomitent cu verificarea autenticității anunțului său de către platformă.

Practic, vânzătorul completează un formular prin care oferă câteva date și îți arată intenția, ulterior fiind contacat de platformă pentru a primi indicații despre cum trebuie efectuată postarea anunțului.

Vânzătorul evită astfel, pe de o parte contactul direct cu oamenii cu care nu are timp să se vadă, iar pe de altă parte evită total posibilitatea de a fi deranjat de speculanți sau persoane dubioase.

Avantajul față de platformele obișnuite de vânzare prin anunțuri online unde obiectul/anunțul pot sta și până la șase luni,  platforma de licitații online DirektCar.ro facilitează vânzarea într-un timp limitat.

Vânzătorul poate opta pentru un preț de vânzare garantat prin dreptul de a solicita ca vehiculul să nu se vândă sub un preț minim (reserved price – preț rezervat), valoare care nu se comunică public.

Prin mecanismul sistemului de licitație obișnuit, obiectele – autovehiculele în acest caz – licitate pot fi vizionate într-o singură zi, la o dată și un loc comunicat de vânzător.

Platforma stabilește cu fiecare vânzător o zi, un interval orar și un loc, iar cumpărătorii trebuie să solicite la rândul lor vizionarea printr-un formular. Toți vor merge la vizionare în același timp.

Vânzătorul obține cel mai bun preț în ziua închiderii licitației, care se desfășoară un timp limitat, respectiv 10 zile în intervalul unei luni.

Avantaje pentru cumpărărtor

Ați fost cel mai probabil în postura de a cumpăra un automobil. Este uneori greu și complicat de vizionat la fața locului un număr mare de mașini, mai ales dacă acestea sunt și în localități diferite de cea de domiciliu. Și nici nu este eficient din punct de vedere economic.

Prin DirektCar.ro este mult mai simplu ca obiectul dorit să fie vizionat din confortul propriei case.

Din acest motiv DirektCar.ro oferă un ghid complet vânzătorilor de publicare a anunțurilor și a fotografiilor astfel încât potețialul cumpărător să fie pus la adăpost de orice vicii ascunse ale automobilului pentru care urmează să liciteze.

Se crează astfel posibilitatea unor vizionări multiple fie ale produselor similare, cât și a celor comparabile, cumpărătorul având astfel acces la o paletă mult mai largă.

Un sistem sigur

Proprietatea. Adeseori, anunțurile auto nu dau date complete despre proprietarii mașinilor, sau acestea fie nu au acte complete care să certifice proveniența, fie nu sunt înmatriculate.

DirektCar.ro elimină aceste probleme, mașinile ce pot fi licitate pe această platformă fiind ale unor proprietari verificați.

Prețul cel mai bun. Cumpărătorul are șanse foarte mari de a obține mașina dorită la un preț  foarte bun, suma de la care începe orice licitație fiind de 100euro. Prețul plătit crește doar în funcție de oferta cumpărătorilor. Cumpărătorul se poate opri oricând din licitat, acolo unde consideră că a atins prețul maxim pe care este dispus să-l plătească.

Cumpărătorul evită astfel interminabilele negocieri cu vânzătorul.

În plus, procesul de licitare în sine este unul plăcut, ușor de făcut și poate fi chiar distractiv.

Sistemul de licitații oferă oportunități pe care niciun alt sistem clasic de vânzare/cumpărare nu le poate oferi. Adeseori, vânzătorul acceptă un preț mai mic decât cel al pieței, iar cumpărătorul se poate alege cu un adevărat chilipir.

Atât vânzătorul cât și cumpărătorul economisesc substanțial timpul și banii aferenți deplasărilor, întâlnirilor, convovorbirilor telefonice speculative, întâlnirilor cu persoane dubioase, sau punerea la dispoziție a informațiilor cu caracter personal.

Mai multe informații despre:

Cum cumpăr?

Cum vând?

Articole despre licitații auto:

Dealerul Gallery Aaldering scoate la licitație peste 200 de automobile clasice

ANAF a vândut la licitație ARO-ul deținut de Nicolae Ceaușescu

Mașina lui James Bond vândută la licitație cu o sumă colosală

Licitații online în România

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top