Cupa Dacia 2015 – şi tradiţie şi inovaţie

Cupa DACIA devine una dintre cele mai longevive competiții monomarcă din Europa, prin prisma modelului pe care se concurează, intrând în cel de-al nouălea an de prezență în Campionatul Național de Raliuri al României.

Succesul Cupei DACIA este reprezentat de păstrarea nealterată a valorilor care au stat la baza constituirii acestei competiții și anume utilizarea unui automobil cu o largă răspândire de masă, cu costuri mici de achiziție, întreținere și utilizare, și o rețetă sportivă care respectă principiul: fiabilitate, economie și deci costuri reduse de participare. Liantul a fost și rămâne „principiul egalității șanselor” conferit de regulament și controlul costurilor: număr limitat de pneuri, precum și combustibil comercializat oficial.

Aceste caracteristici au făcut  din Cupa DACIA nu doar o cale de acces în motorsport, dar și o rampă de lansare, printre cei mai proeminenți sportivi cu „școala cupei” numărându-se Edwin Keleti, vicecampion național în 2014 sau tinerii, Simone Tempestini concurent anul acesta în Junior  WRC sau Florin Tincescu aflat în fața unui  nou sezon ERC.

2015 aduce ca principală noutate tranziția spre modelul Dacia Sandero cu motorizarea 0.9 TCe, model ce respectă noile tendințe de downsizing fiind totodată mai actual, mai dinamic și mai atractiv din punct de vedere al imaginii.

Organizatorul, Mach1 Sport Management își asumă rolul de pionierat în prepararea noului model luând în considerare platforma tehnică similară cu a modelului Logan utilizat până în prezent, precum și rețeta tehnică a Renault Sport. La dezvoltarea și pregătirea motorului 0.9TCe (cod H4Bt) contribuie și specialiștii de la Renault Technologies Roumanie (RTR), ținta fiind o creștere a performanțelor 10-15%, față de serie, în condițiile păstrării fiablilității, atribut esențial al Cupei DACIA.

Sandero 0.9TCe Cup cu numărul unu, se află în prezent în faza de finalizare, și urmează a fi prezent la prima etapă, Tess Rally Brașov (26-29 Martie). Lansarea oficială va avea loc în cadrul Salonului Auto Moto, stand FRAS, din perioada 1-5 Aprilie ce se va desfășura în Piața Constituției din București.

Dacia Sandero Cup va debuta oficial începând cu a treia etapă Delta Rally, urmând ca pe parcursul sezonului atât modelul Logan cât și Sandero să puncteze împreună în același clasament.

În 2015 Cupa DACIA are drept partener principal UNIOR și se bazează pe sprijinul partenerilor  tehnici: anvelope DMACK – importator Colina Motors, ORECA – furnizorul echipamentului de securitate și RENAULT TECHNOLOGIE ROUMANIE – partener de dezvoltare.

Pentru mai multe detalii despre Cupa DACIA puteți vizita pagina facebook Cupa Dacia – Rally.

Adaugati comentariu