Cupa Franzdorf Polaris 2011 la final

La finalul a trei zile de competiţie, Cupa Franzdorf Polaris şi-a desemnat câştigătorii. În ordinea lor inversă, aşa cum se obişnuieşte prezentarea lor, câştigători au fost, întâi şi întâi spectatorii prezenţi pe Stadionul de zgură Gloria din Reşiţa şi, respectiv, Ţarina de Văliug, acolo unde s-au desfăşurat cele trei etape ale competiţiei.

De asemenea câştigători, chiar dacă impersonali, au fost sportul cu motor în general şi judeţul Caraş-Severin în particular, Cupa Franzdorf Polaris definindu-se ca un concurs sportiv şi un eveniment de promovare a turismului activ, sportiv şi de aventură (TASA) în Banatul Montan. Organizată într-un timp extrem de scurt, prima ediţie a Cupei Franzdorf Polaris s-a dovedit o reuşită, atrăgând la linia de start 29 de piloţi de ATV, Quad şi Side-by-Side din România, Austria, Italia şi Republica Moldova, dintre care 14 au şi urcat pe podium, conform clasamentului final.

Premiul I la Grupa ATV Hobby a fost câştigat de Bogdan Solomonesc din Oţelu Roşu (CS) care, la cei 14 ani ai săi, se dovedeşte a fi un sportiv talentat şi de perspectivă. Locul II, respectiv locul III a fost ocupat de Natalia Chiujdea (MS) şi Artur Cucută (MDA).

Grupa ATV Open a fost câştigată de Chiujdea Sever (MS) – campionul naţional pe 2010 – urmat de Gliga Alexandru (SB) şi Miklos Lazlo (MS).

Grupa ATV Extrem a fost câştigată de Oliver Renzler (PH/I), celelalte două locuri revenind, în ordine lui Radu Mihai Lungu (CJ) şi Rus Tudor Florin (CJ).

La Quad au urcat pe podium doar doi concurenţi (TM), Bodea Sebastian şi Otinel Boloş, în condiţiile în care locul 3 nu a fost acordat.

Grupa Side-by-Side a fost câştigată de echipajul condus de Marius Mocanu (CS), locul secund revenind celui condus de Flavius Stefoni (TM) iar locul 3 echipajului condus de Nicchi Velso (HR/I).

Premiul King of Franzdorf a revenit câştigătorului probelor speciale de la ATV Extrem, Oliver Renzler (PH/I).

Cu un buget total de 5.000 de euro pentru premii în bani, care a permis câştigarea unui premiu individual de 1.000 de euro, Cupa Franzdorf Polaris este, din acest punct de vedere, cea mai „valoroasă“ competiţie de profil din România. Din punct de vedere tehnic, traseele din Ţarină au fost de dificultate medie spre ridicată, frumoase şi spectaculoase totodată.

Încheiată fără incidente notabile şi fără accidentări care să fi necesitat intervenţia personalului medical, competiţia s-a dovedit a fi una de siguranţă ridicată pentru competitori şi spectatori. În afara competiţiei propriu-zise, Ţarina a găzduit şi o expoziţie de autovehicule de teren, iar pentru ca totul să capete un aer de sărbătoare, seara zilei de 17 septembrie s-a încheiat cu un concert Bere Gratis şi un impresionant spectacol de artificii. Prima ediţie a Cupei Franzdorf Polaris s-a desfăşurat în perioada 16–18 septembrie 2011, în organizarea Consiliului Local Văliug şi ACM Sport, în parteneriat cu Primăria Municipiului Reşiţa.

Adaugati comentariu