Cupra Leon devine cea mai performantă versiune a hatchback-ului spaniol

Cupra, divizia sportivă a mărcii spaniole Seat a prezentat oficial cea mai performantă versiune a modelului Leon.

Noul Cupra Leon va fi disponibil atât în versiune hatchback cât și break, dar și în două versiuni de putere. Noua versiune performantă folosește motorul 2.0 TSI care în versiunea de bază dezvoltă 245 CP și 370 Nm. Este asociat cu o cutie de viteze automată DSG cu șapte trepte.

Pentru cei interesați de performanțe ridicate, Cupra Leon va fi disponibilă și într-o versiune de 300 CP și 400 Nm. În ceea ce privește transmisia, este disponibilă tot cutia automată DSG cu șapte trepte. Cupra Leon nu va fi disponibil cu transmisie manuală.

Există și un vârf de gamă, ce va fi disponibil doar pentru versiunea Sportstourer. Aceasta va avea tracțiune intergrală, iar motorul 2.0 TSI va dezvolta 310 CP și 400 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se va face în mai puțin de 5 secunde, iar viteza maximă va fi limitată electronic la 250 km/oră.

Gama Cupra Leon va fi completată și de o versiune plug-in hybrid numită eHybrid. Sistemul folosește motorul 1.4 TSI de 150 CP asociat cu un motor electric de 115 CP. Puterea totală a sistemului hibrid este de 245 CP și 400 Nm. Bateria ce alimentează motorul electric are 13 kWh și asigură o autonomie în mod full-electric de 60 km.

Adaugati comentariu