Curiozitate: Limo-Jet un avion cu reacție trasformat în limuzină, scos acum la vânzare

Limo-Jet

A deține propriul avion privat cu reacție reprezintă aproape oriunde pe lumea asta definiția faptului că „ai reușit în viață”. Dar să-l mai și scoți la plimbare prin cartier, asta chiar depășește orice așteptări. Casa de licitații Mecum Idianapolis a scos la vânzare o limuzină de aproape 20 de metri construită pe baza unui private-jet Lear. 

Despre Limo-Jet se vorbește de prin 2018, când a fost finalizat la capătul a 12 ani  și peste 40.000 de ore de muncă. Spre deosebire de alte limuzine „artizanale”, de obicei un rezultat al unui creator de tip Frankestein, vedem la Limo-Jet o excelentă realizare până în cel mai mic detaliu.

Limo-Jet

Constructiv, Limo-Jet este realizat pe baza unui șasiu din tuburi de oțel, tehnologie „împrumutată” din motorsportul de înaltă performanță, pe care a fost așezată structura din aluminiu al unui avion de tip Lear. Totul completat de o suspensie, state-of-the-art de tip push-rod. Avionul limuzină sau limuzina-avion este propulsată de un motor Vortec V8 Chevrolet de 8,1 litri.

Pentru a se portivi dimensiunilor vehiculului, trenul de rulare, comandă specială, este format din roți pe 28 de inch.

Nacelele care în mod normal adăposteau cele două turboproulsoare ale avionului au devenit acum imese speakere, care pot difuza sunetul de avion cu reacție în timp ce limuzina este plimbată pe bulevard. În coadă sunt și mai multe speakere care pot fi orientate.

Limo-Jet

Interiorul este tipic de limuzină de lux, având două bachete din piele cusute cu un model ce imită forma diamantelor. De asemenea, iluminarea ambientală este multicoloră, iar un TV cu plasmă și un „centru de răcoritoare completează elementele de confort.

Cockpitul beneficiază de un singur scaun scoică pentru pilotul-șofer, întregul design al aparaturii de bord fiind personalizat pentru a se asorta cu restul mașinii. În plus, acesta poate oberva ce se întâmplă în jurul său prin intermediul a patru mari ecrane.

Limo-Jet

Limo-Jet este omologat pentru circulație rutieră, dar dacă vehiculul de aproape 20m lungime, 4m lățime și aproape 6m înălțime este ușor de condus, reprezintă o altă problemă.

Având în vedere anii în care s-a lucrat la el și peste 40.000 de ore de muncă ne întrebăm de ce Limo-jet este scos la vânzare la doar doi ani după ce a fost finalizat?

Nu știm de ce este scos la vânzare la doar doi ani de la finalizare, dar Limo-Jet poate fi al tău. Inițial era programat pentru licitație între 12-17 mai, dar din cauza pandemiei care a lovit și SUA ședința a fost amânată pentru 23-28 iunie. Vehiculul este scos la licitație de către casa  Mecum Indianapolis.

Adaugati comentariu