Curiozităţi ale istoriei: Cum a fost Adolf Hitler prins de radar

Adolf Hitler a fost şi el un om ca toţi oamenii. Iar una dintre metehnele vieţii moderne este intersectarea mai mult sau puţin ritmică cu organele legii.

Cu doi ani şi jumătate înainte să devină cancelar al Germaniei, Adolf Hitler a fost amendat pentru că a circulat cu Mercedesul său cu o viteză mai mare cu 30 de kilometri faţă de viteza legală. După 80 de ani, date despre amenda pierdută au fost descoperită în arhivele germane.

S-a întâmplat pe 19 septembrie 1931, în apropierea oraşului Inglostadt. Adolf Hitler a fost surprins în timp ce mergea cu o viteză de 55,3 km/h. Reprezenta aproape dublu faţă de viteza legală admisă la vremea respectivă, conform dailymail.co.uk. Hitler a parcurs 200 de metri în doar 13 secunde. Conform documentelor descoperite, viteza a fost determinată de doi poliţişti cu ajutorul a două cronometre.

De asemenea, acesştia au verificat şi număruld de pe placa de înmatriculare, II A – 19357, şi au constatat că propietarul maşinii era chiar Adolf Hitler.Hitler a negat că s-ar fi aflat la volan şi a spus că şoferul său Julius Schreck a condus cu acea viteză, în urma indicaţiilor sale. Asemănarea dintre Hitler şi şoferul său era izbitoare. Mai mult, Hitler a încercat să muşamalizeze incidentul.Se pare că istoria a dezvăluit adevăratul motiv pentru care Hitler se grăbea. Incidentul a avut loc la o zi după ca nepoata sa vitregă, în vârstă de 23 de ani, s-a sinucis la Munchen. Acest eveniment l-a afectat foarte tare pe Hitler şi l-a dus într-o depresie profundă, conform declaraţiilor unor lideri nazişti.

Sursa: Historia.ro

Adaugati comentariu