Cursa de 24 de ore de la Le Mans se va disputa fără spectatori

Celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans va avea loc în luna septembrie, dar nu vor fi spectatori în tribune.

Cursa de anduranță de la Le Mans a fost deja amânată pentru luna septembrie, după ce pandemia de coronavirus a împiedicat disputarea cursei în luna iunie, data tradițională.

Programată pentru weekendul 19-20 septembrie, cursa de la Le Mans se va disputa fără spectatori în tribune, anunță organizatorii. Deși organizatorii sperau să găsească o soluție pentru fanii cursei ce au achiziționat deja bilete, evoluția pandemiei îii forțează să nu permită accesul spectatorilor în tribune.

”Reprogramarea cursei de 24 de ore de la Le Mans este necesară din cauza circumstanțelor excepționale pe care le traversăm în acest moment”, a spus Pierre Fillon, președintele Automobile Club de l’Ouest.

În mod normal, cursa de 24 de ore atrage peste 250.000 de fani pe circuitul din departamentul Le Sarthe.

Prima ediției a cursei ce se desfășoară timp de o zi și o noapte a avut loc în 1923. Este pentru prima dată în istoria cursei de la Le Mans când tribunele vor rămâne goale.

Sistemul curselor fără spectatori a fost adoptat și de Formula 1 și Formula E pentru a putea disputa sezonul 2020. Cursa de 500 mile de la Indianapolis și cea de 24 de ore de la Nurburgring vor fi organizate, de asemenea, fără spectatori.

Via automotorsisport.ro

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top