Cursa de-a lungul Eurasiei, susținută de Federal-Mogul Motorparts

Federal-Mogul Motorparts a susținut cursa de-a lungul Eurasiei, o expediție temerară ce străbate peste 15.000 km de-a lungul întregului continent eurasiatic, din oraşul Magadan din Rusia şi până în capitala Portugaliei, Lisabona. 

Produsele Champion şi FERODO au sponsorizat cursa în care Rainer Zietlow a stabilit un nou record mondial de şase zile şi nouă ore, doborând recordul anterior de opt zile şi 15 ore.

Zietlow, are deja trei recorduri Guiness şi trei recorduri mondiale de cursă lungă, precum cel pentru cea mai lungă călătorie în jurul lumii într-un vehicul alimentat cu gaz natural comprimat (GNC), un record mondial pentru altitudine şi recordurile pentru cea mai rapidă maşină pe Panamericana şi pentru călătoria între Norvegia şi Africa de Sud.

Echipa a condus un Volkswagen Touareg, dotat cu produse de frânare Ferodo şi bujii incandescente, filtre şi ştergătoare Champion. Modelul Volkswagen Touareg ales pentru această expediţie este echipat cu un motor V6 TDI de 244 CP şi a fost modificat pentru cursă la fabrica Volkswagen din Bratislava, Slovacia. Lista de îmbunătăţiri include lumini de drum cu intensitate sporită, suspensie întărită şi jante dezvoltate iniţial pentru doborârea recordului North Cape-to-Cape Town. Adăugarea a două rezervoare suplimentare de combustibil a ajutat la extinderea autonomiei vehiculului la incredibila cifră de 3.000 km.

Federal-Mogul_World Record Drive 02_kl. Low Res

Echipa lui Zietlow şi-a început călătoria din Magadan, Rusia, pe data de 1 iulie, ora 06:00 AM. Traseul a acoperit distanţa de 15.145 km, traversând mai mult de 20 de regiuni din Rusia, şapte ţări şi trecând prin 11 fusuri orare.

Călătoria a avut de înfruntat condiţii extreme încă de la start: localnicii denumesc prima porţiune de 3.000 km, între Magadan şi Yakutsk, “Drumul oaselor”. Plin de gropi adânci şi înşelătoare, drumul devine deseori impracticabil după ploi abundente, astfel că viteza de parcurgere a depins foarte mult de condiţiile meteorologice.

Rainer Zietlow va expune Touareg-ul şi discurile sale de frână așa cum arată în urma călătoriei la Târgul Automechanika ce se va desfăşura între 13 şi 17 septembrie 2016 la Frankfurt.

Adaugati comentariu