Cursă fără satisfacții la Sarno pentru Petruț Florescu

Petruț Florescu

In acest weekend Petrut Florescu a participat pe Circuitul International Napoli din sudul Italiei la cea de-a treia runda a WSK Euro Series.

Petrut Florescu a abordat cursa de la poalele Vezuviului cu optimism si cu dorinta de a reusi o clasare cat mai buna, care sa ii permita strangerea de puncte in ierarhia competitiei. Primele antrenamente au fost promitatoare pentru pilotul Chiesa Corse, care a reusit timpi nuni in zilele de miercuri si joi.

Odata cu inceperea probelor cronometrate, insa, timpii lui Petrut Florescu au ramas la aceleasi valori in vreme ce adversarii sai au reusit sa isi imbunatateasca performantele. Astfel, pilotul bucurestean a reusit doar la 42-lea rezultat in calificari.

Au urmat mansele de calificare in care Petrut Florescu a pornit din mijlocul grilei de start si a fost nevoit sa lupte pentru fiecare pozitie, fiind angrenat in mai multe randuri in incidente de cursa. Rezultatul a fost o clasare mai putin buna la finalul manselor de calificare, sinonima cu o pozitie slaba de start in vederea prefinalei.

Plecat de pe linia a 16-a a prefinalei, Petrut Florescu a luat un start bun, insa a fost nevoit sa evite un incident in primul viraj strans al circuitului si a pierdut, in consecinta, avantajul obtinut la start. A urmat o cursa de urmarire pe care pilotul Chiesa Corse a icheiat-o pe pozitia a 22-a, fara a reusi calificarea in finala competitiei.

„Sunt dezamagit de rezultat. In primele zile parea ca putem mentine ritmul cu ceilalti piloti, insa odata cu inceperea fazei de calificare a devenit limpede ca anumite diferente nu pot fi surmontate din pilotaj. Cele cateva mici erori din mansele de calificare nu au ajutat nici ele, astfel incat rezultatul final nu a fost cel pe care il asteptam. Dupa o analiza atenta vom trage concluziile necesare pentru a gasi solutiile cele mai bune” a declarat Petrut Florescu.

Adaugati comentariu