Cutie de viteze automată vs. cutie de viteze mauală – Top 4 avantaje ale cutiei de viteze automate

reparatii cutii-automate

Șoferii din România încep tot mai mult să descopere avantajele autoturismelor cu cutii de viteze automate, motiv pentru care traficul este din ce în ce mai plin de automobilele cu transmisie automată. Îți prezentăm patru dintre cele mai importante avantaje ale autoturismelor cu cutii de viteze automate!

 

Dacă spre deosebite de SUA, acolo unde doar o mașină din zece mai are cutie manuală de transmisie, în România încă nu se cunosc în totalitate beneficiile transmisiilor automate. Mulți șoferi sunt încă dezinformați la acest capitol, motiv pentru care venim cu câteva avantaje majore ale cutiilor de viteze automate!

Top 4 avantaje ale cutiilor de viteze automate

  1. Costuri mici pe termen lung. În ceea ce privește costurile de rulare și de întreținere, mașina automată s-a dovedit a avea costuri mai mici. Îți spunem și de ce. Pentru că în cazul cutiei manuale ești nevoit să schimbi kit-ul de ambreiaj chiar și la 50.000 de km, iar această operațiune nu este deloc una ieftină. În cazul mașinilor cu cutie automată trebuie să mergi într-un service reparații cutii automate să schimbi doar uleiul mai des, însă costurile nici nu se compară. Mai mult de atât, există service auto specializat pentru reparații cutii de viteze automate.

 

  1. Consum mai mic. Pe lângă performanța ridicată, cutiile automate oferă un consum mai bun spre deosebire de cele manuale deoarece sunt ușoare și moderne, iar datorită faptului că sunt controlate de computere, au mereu o turație optimă pentru un consum scăzut. Motorul nu este niciodată turat prea mult, vitezele se schimbă la momentul oportun, iar în momentul în care iei piciorul de pe accelerație, de cele mai multe ori turația motorului revine la zero.

 

  1. Confort sporit. Una dintre cele mai cunoscute trăsături ale mașinilor cu cutii automate este comoditatea. Nu mai ai trei pedale pe care să apeși stresat în traficul aglomerat și nu mai ești nevoit să apeși ambreiajul chiar și la cea mai mică mișcare.

 

  1. Performanțe mai bune decât ale unei cutii manuale. Poți observa ușor faptul că mașinile automate sunt mai performante datorită faptului că marii producători auto încep să comercializeze doar mașini cu cutii de viteze automate. Motivul este unul clar: cutiile automate sunt mai performante deoarece treptele se schimbă repede și ușor, setările sunt rapide, iar rezistența este una ridicată.

Adaugati comentariu