Să fie curaj? Sau poate doar inconștiență? Sau câte un pic din ambele? Dacia 1300 se ia la întrecere cu un BMW Seria 3 Touring. Înainte de a intra în panică, trebuie să vă spunem că avem de-a face cu o Dacia specială: are 500 de cai putere și tracțiune integrală.

Imaginile filmate pe aerodromul Ianca din județul Brăila fac deja înconjurul lumii. Exemplarul aliniat la startul unui drag race, în cadrul celei de-a doua etape din Campionatul de Drag organizat de Drag Racing Event, este unul modificat semnificativ. Dacia a primit astfel o putere fabuloasă: nu mai puțin de 500 decai putere, expediați către toate cele patru roți, prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală dezvoltat special pentru mașina care le-a amintit spectatorilor de era comunistă din estul Europei. 1300 de curse are și motor turbo de 1.8 litri.

Cam de 10 ori mai puternică decât originalul, Dacia 1300 se ia la trântă cu un BMW Seria 3 Touring, în versiune 335d xDrive. BMW-ul dispune, în versiune standard, de 310 cai putere și tracțiune integrală, care îl ajută să ajungă de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde, cifre deloc de ignorat pentru un automobil cu propulsie diesel.

Pe cine pariați? Urmăriți imaginile ca să verificați dacă ați avut dreptate sau nu!

 

Sursă video: M5Phenomenon