Dacia a fabricat 100.000 de vehicule GPL

Uzina Dacia a produs astăzi vehiculul GPL cu numărul 100 000. Modelul respectiv este un Sandero de culoare Bleu Navy, cu motor de 1,4 l, destinat pieţei italiene.

Alimentarea cu gaz petrol lichefiat a fost introdusă în iunie 2007 pentru Logan berlină, din luna iulie a aceluiaşi an fiind disponibilă şi pentru Logan MCV. În 2009, a fost introdusă şi varianta GPL a Sandero. Echiparea vehiculelor cu instalaţie GPL este făcută de Landi Renzo, unul dintre furnizorii Dacia implantaţi pe platforma de la Mioveni. Instalaţiile GPL sunt dimensionate şi calibrate special pentru a se integra perfect vehiculelor Dacia şi pentru a asigura cele mai bune prestaţii. 

Modelele Dacia cu alimentare benzină/GPL sunt fiabile şi economice. În plus, emisiile de substanţe poluante sunt reduse considerabil la rularea pe GPL. Astfel, vehiculele Dacia cu alimentare GPL poartă semnătura Dacia Eco2, semnătură ce garantează că automobilul care o poartă îndeplineşte trei criterii prin care protejează mediul înconjurător: are un nivel al emisiilor de CO2 mai mic sau egal cu 140g/km, este produs într-o uzină certificată ISO 14 001, 95% din masa vehiculului poate fi valorificată prin reciclare la sfârşitul ciclului de viaţă, iar cel puţin 5% din materialul plastic este material reciclat.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top