Dacia aduce la Geneva ediţii speciale pentru toată gama şi o nouă versiune pentru Duster

Dacia 10 ani

După ce a reportat succes cu ediţia aniversară care marchează 10 ani de la apariţia modelului Logan şi care a fost disponibilă iniţial doar pentru acesta, cei de la Dacia au pregătit ediţii similare pentru toate modelele din portofoliu. În plus, Duster va beneficia de acum şi de tracţiune integrală pentru motorizarea TCe de 125 CP, care va respecta normele Euro 6.

La 10 ani de la momentul 2005, cel care a marcat apariţia modelului Logan şi, practic, a aşezat Dacia pe harta producătorilor serioşi europeni, Dacia a pregătit pentru Salonul Auto de la Geneva o serie de ediţii limitate. Disponibile pe Logan, Logan MCV, Sandero, Duster, Lodgy şi Dokker (dar doar în versiunea de pasageri).

Editii Dacia la Salonul de la Geneva (12)

Ediţiile speciale 10 Ani au fost dezvoltate pornind de la nivelurile de echipare Laureate, oferă o nouă culoare specială – Cosmos Blue, noi finisaje la interior, o evoluţie a sistemului multimedia Media Nav (oferă BlueTooth dar şi funcţii de informare în privinţa traficului, noua funcţie TMC – Traffic Message Channel sau aplicaţia AHA) dar şi elemente exterioare cum sunt carcasele oglinzilor vopsite gri metalic sau nuanţele speciale pentru jantele din aluminiu.

Editii Dacia la Salonul de la Geneva (27)

Cazul lui Dacia Duster este cel mai special pentru că pe lângă ediţia 10 Ani (disponibilă cu toate motorizările din ofertă) acesta primeşte şi un upgrade al motorului TCe de 1,2 litri, benzină, care vine acum cu sistem Stop&Start (integrând şi un sistem de recuperare a energiei la frânare) şi care îndeplineşte normele de poluare Euro 6. El va completa oferta de motorizări disponibile pentru versiunile 4WD, pe lângă motorizarea pe bezină de 1,6 l, 16v, 105 CP şi diesel-ul de 1,5 l şi 110 CP. Motorizarea de 1.198 cmc va produce 125 CP, iar cuplul motor maxim de 205 Nm este disponibil între 2.000 şi 3.000 rot/min (90% din cuplu este disponibil chiar de la 1.500 rot/min).

Editii Dacia la Salonul de la Geneva (37)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top