Dacia are, pentru prima dată de la lansarea modelului, unități Spring pe stoc

Dacia Spring autoexpert.ro

Cei care își doresc un vehicul electric Dacia Spring nu mai sunt nevoiți să aștepte luni bune până la livrarea acestuia. Pentru prima dată de la lansarea modelului acesta este disponibil cu livrare rapidă.

Marca Dacia a pregătit o surpriză clienților săi la început de 2023. Doritorii de Dacia Spring pot achiziționa modelul din stoc cu livrarea rapidă. Cu câteva condiții, desigur.

Încă de la debutul comenzilor, în martie 2021, primul vehicul electric al mărcii Dacia, Spring, a avuit un timp de livrare care, în anumite perioade, a depășit șase sau chiar opt luni. Chiar și după demararea comenzilor pentru varianta facelift, în pe 16 ianuarie 2023, timpul de livrare a rămas una dintre temele de luat în calcul pentru orice potențial client.

Ei bine, de săptămâna trecută, cei care își doresc un model Dacia Spring cu livrare în doar câteva zile au această posibilitate grație unui lot suplimentar de mașini ajuns pe piața din România.

Oficialii Dacia au explicat că „pe fondul ameliorării capacității de aprovizionare (n.n. – pentru Dacia Spring) au fost disponibile volume suplimentare pentru România. La acestea se adaugă și câteva eliberări de vehicule cauzate de lipsa notelor de înscriere în programul Rabla Plus 2022 sau de tranziția unor clienți către versiunea cu noua identitate de marcă”.

Cei care își doresc un astfel de model cu livrare rapidă nu trebuie decât să intre pe site-ul mărcii și să acceseze zona destinată vânzărilor online. Acolo vor descoperi oferte punctuale pentru modele Dacia Spring noi cu prețuri de 21.100 euro (10.549 euro prin programul Rabla), respectiv 21.550 euro (10.774 euro prin programul Rabla).

Direcția de Marketing Dacia a confirmat atât disponibilitatea Spring, ca și a altor modele ale mărcii, cu livrare rapidă, explicând că numărul unităților existente fluctuează. Specific pentru unitățile Dacia Spring disponibile cu livrare rapidă, oficialii mărcii au menționat că „în acest moment vorbim despre aproximativ 150 de unități”.

Dacia Spring autoexpert.ro

Desingur, așa cum spuneam, pentru a cumpăra un Spring cu livrare imediată trebuie să acceptați o condiție. Aceea de a intra în posesia unui model nou, dar produs anterior trecerii la varianta facelift. Prin urmare vehiculele disponibile acum pe site nu au noua identitate vizuală.

Diferența dintre cele două prețuri menționate mai sus este dată de existența sau nu în dotarea mașinii a adaptorului pentru încărcare rapidă DC 30kW. Asta chiar dacă toate modelele disponibile sunt în versiunea Comfort Plus.

Este important de menționat însă că, în viitor, există posibilitate ca Dacia să ofere cu livrare rapidă și modele facelift. „În acest moment nu există pe stoc versiuni Spring cu noua identitate de marcă. Însă, așa cum precizam mai devreme, pe fondul ameliorării capacitații de aprovizionare, sperăm ca în curând să putem oferi clienților din România și această versiune cu livrare rapidă. Spring rămâne un model extrem de atractiv pentru clienții din România, dovada stau cele peste 11.000 de vehicule livrate deja către clienţii din țara noastră”, au declarat oficialii Dacia pentru LifeNews.ro.

Deocamdată însă, cei care își doresc să achiziționeze un vehicul electric Dacia Spring cu facelift trebuie să aștepte livrarea acestuia luni bune. Așa cum anunța Dacia în momentul deschiderii comenzilor, pe 16 ianuarie, pentru varianta cu facelift „primele livrări vor avea loc înainte de jumătatea anului”.

Dacia Spring, în variante cu motor de 45 CP sau 65 CP

Comerializată în două versiuni, Essential și Extreme, noua variantă are prețuri de 20.800 de euro, respectiv 22.450 de euro. În timp ce verisunea Essential are în dotare motorul de 45 CP/33 kW, Extreme are un motor de 65 CP (48 kW).

Pe lângă noua motorizare, Dacia Spring Extreme oferă potențialilor clienți și câteva modificări de design interior și exterior. În exterior,carcasele oglinzilor retrovizoare sunt vopsite în culoarea Copper Brown. Aceeași nuanță se regăsește și pe barele de pavilion, pe ornamentele de sub blocurile optice, pe capacele roților și pe logotipul Dacia de pe hayon. De asemenea, ușile din față sunt decorate cu un stripping care amintește de elementul distinctiv al modelului Duster amplasat între uși și aripile din față.

În interior, apare un ornament specific pentru pragurile ușilor, covorașe de cauciuc cu ornament specific pentru locurile din față, conturul aeratoarelor și cel al planșei de bord sunt de culoare Copper Brown, materialul care îmbracă scaunele dispune de cusături aparente de culoare Copper Brown, în timp ce sigla Dacia Link este imprimată pe spătarul scaunelor din față.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top