Dacia avansează pe piața din Marea Britanie

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 20,6% în mai, însă înmatriculările Dacia au crescut cu 58,20%.
dacia

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 20,6% în mai la 124.394 unităţi, a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT).

Este al doilea cel mai redus nivel al înmatriculărilor de maşini noi în Marea Britanie în luna mai din 1992, deficitul de componente continuând să afecteze noile achiziţii şi realizarea comenzilor existente, a apreciat SMMT.

În mai, Dacia a vândut 2.237 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 58,20% faţă de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 1.414 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în mai se află Vauxhall Corsa, Ford Puma, Ford Kuga, Volkswagen Golf şi MINI.

Cota de piaţă a vehiculelor electrice s-a situat la 12,4% în mai (de la 8,4% în perioada similară din 2021), în timp ce pentru vehiculele pe benzină a scăzut la 45,6%, iar la cele diesel la 6,1%. Din 2030, vânzările de maşini noi pe benzină şi motorină vor fi interzise în Marea Britanie.

„A fost o nouă lună dificilă pentru piaţa auto, industria continuă să fie afectată de deficitul global de componente, dar majorarea vânzărilor de vehicule electrice este o veste bună. Este necesară accelerarea investiţiilor în infrastructură, pentru a face faţă acestei creşteri. Guvernul trebuie să sprijine în continuare reţeaua de puncte de încărcare pentru vehicule electrice”, a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

În primele cinci luni din acest an, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 8,7%, la 661.121 unităţi.

În perioada ianuarie-mai 2022, Dacia a vândut 9.739 vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 67,16% faţă de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 5.826 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în primele cinci luni din acest an se află Vauxhall Corsa, Ford Puma, Nissan Qashqai, Mini şi Kia Sportage.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Adaugati comentariu