Dacia confirmă că noul model electric Spring va fi produs în China

Dacia a confirmat oficial că primul său model electric va fi produs în China alături de modelul Renault K-ZE la uzina Dongfeng.

Noul model electric Dacia Spring prezentat oficial ieri în cadrul evenimentului Renault EWays va fi fabricat în China. Dacia Spring împarte platforma tehnică cu modelul Renault K-ZE, automobil ce este produs de ceva vreme alături de chinezii de la Dongfeng.

dacia Spring Electric priza incarcare

Dacia Spring va fi asamblată în aceeași uzină Dongfeng Renault din Hubei, China și va fi importată în Europa. Spring devine astfel primul model Dacia care va fi produs în Asia.

Oficialii Dacia spun că producția în China aduce un avantaj deoarece țara asiatică are un ecosistem foarte dezvoltat pentru mașini electrice și va permite importul rapid către Europa.

Spre deosebire pe modelul dedicat pieței chineze, Renault K-ZE, versiunea europeană vândută sub marca Dacia beneficiază de echipamente de siguranță ca frânarea automată în caz de urgență, sistem ce este activ la viteze de peste 7 km/oră și poate detecta un impact iminent.

Renault City K-ZE

Spring mai are în echiparea de serie 6 airbaguri, buton SOS pentru apel de urgență, faruri automate și, bineînțeles, ABS și ESP.

Via Dacia

Adaugati comentariu