Dacia Dokker este integrată în gama Renault sub numele Express și Express Van

Renault Express autoexpert.ro

Renault a prezentat oficial noua generație a modelului Renault Kangoo, iar alături de noua utilitară a prezentat și modelul Renault Express, un van bazat pe modelul Dacia Dokker.

Renault a lansat a cincea generație a modelului utilitar Renault Kangoo, aducând astfel un aer proaspăt în segmentul van.

Ca de obicei, modelul Kangoo va fi disponibil în versiune utilitară Kangoo Van și versiune pentru pasageri numită Kangoo VP. Cele două modele au fost poziționate în zona superioară a segmentului fiind doate cu echipatente noi și sistemul Easy Side Acces.

Inovația permite accesul la produsele încprcate, indiferent de constrângerile de parcare. Prin eliminarea stâlpului central, Kangoo Van oferă o deschidere de 1.416 mm, de două ori mai mare față de versiunea anterioară.

Modelul mai oferă un sistem numit Easy Inside Gallery ce permite trasportarea obiectelor lungi și voluminoase la înălțime, eliberând spațiu în zona podelei.

Noul Renault Kangoo Van are acum o nouă parte frontală complet redesenată. La interior, modelul primește sistemul multimedia Easy Link, elemente preluate de la Dacia Duster, cum ar fi comenzile pentru climatizare și finisaje de calitate superioară.

Pe lista sistemelor de asistență există Permanent Rear View – funcția digitală care oferă vedere din spate permanent. Acest nou sistem oferă vizibilitate pentru vehiculele care vin echipate cu uși spate batante fără geamuri. Alte caracteristici noi includ Trailer Swing Assist, Brake Stability Control și AEBS Advanced Emergency Active Braking.

Kangoo Van Acesta va fi disponibil în două lungimi și va fi oferit cu transmisie manuală și automată, în versiunile diesel, benzină și electrică. Volumul său util variază de la 3,3 la 3,9 m³ în versiunea standard și de la 4,2 la 4,9 m³ în versiunea lungă. Renault nu a dat încă detalii despre motorizările folosite.

În versiunea pentru pasageri, noul Kangoo VP oferă cinci locuri. Noul Kangoo Van și Noul Kangoo vor fi produse în fabrica Renault Maubeuge din Franța și vor fi comercializate în Europa și pe piețele internaționale.

Însă, o noutate este extinderea gamei de utilitare cu o versiune mai accesibilă numită Renault Express și Express Van. Acest model este de fapt Dacia Dokker cu sigle Renault. Dacia Dokker era deja comercializată sub siglă Renault pe anumite piețe din America de Sud.

Noul Renault Express Van este destinat tinerilor antreprenori care caută un raport bun între preț și beneficiu. Express Van primește un design în stilul noului Kangoo și un interior upgradat cu sistemul multimedia Easy Link și sisteme ca Rear-View Assist, Blind Spot Warning șiFront & Rear Park Assist. Modelul Express Van va fi fabricat la uzina Renault din Tanger, Maroc și va fi comercializat în Europa.

Versiunea pentru pasageri Renault Express va fi dedicată piețelor din afara Europei.

”Renault revoluționează din nou segmentul de furgonete și monovolume cu Noul Kangoo și Noul Express. Aceste noi modele complementare răspund nevoilor diverse ale companiilor, dar și ale indivizilor. Cu peste 4 milioane de unități vândute din 1997, Kangoo este un vehicul iconic. Renault creează o surpriză cu inovația Easy Side Access pe noul Kangoo Van, pentru a facilita încărcarea laterală. Noul Kangoo Van și Kangoo vor fi oferite într-o versiune electrică, pentru a răspunde provocărilor mobilității urbane.”, spune Mark Sutcliffe, SVP, Alliance LCV Business Unit.

Test drive Renault Kangoo ZE 33

Via Caradisiac, Renault

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top