Dacia Dokker: următoarea generație surprinsă în teste

Dacia lucrează și la următoarea generație a modelului utilitar Dokker, iar prototipul camuflat a fost surprins în teste.

Următoarea generație a modelului Dacia Dokker a fost surprinsă în teste pe un drum montan. Prototipul surprins este camuflat, așa că nu se pot observa prea multe detalii de design.

Se pare că modelul era testat în sarcină, exemplarul remorcând un dinanometru pentru a simula încărcătura. În ceea ce privește motorizarea, viitoarea generație a modelului utilitar nu va renunța la motorul turbodiesel de 1.5 litri ca principală motorizare pentru modelul utiliar.

Pentru verisunea de pasageri, Dacia va oferi cel mai probabil atât motorul turbo de 1.0 litru cu trei cilindri și rămâne de văzut daca Dokker va primi și motorul pe benzină de 1.33 litri.

Nu există încă informații legate de data de lansare a noului model, dar Dacia va prezenta noile generații Logan și Sandero în această toamnă, deci, cel mai probabil, Dokker va fi lansat în prima parte a anului viitor.

Dacia Dokker s-a dovedit a fi un model popular în gama constructorului de la Mioveni, atât în versiunea utilitară cât și cea dedicată transportului de pasageri. Actuala generație este disponibilă inclusiv în versiune Stepway cu look robust.

Dacia Sandero va folosi platforma CMF-B

via Motor1, FloteAuto

Adaugati comentariu