Dacia Duster EDC: Cutie automată pentru SUV-ul argeșean

Dacia Duster EDC este surpriza pregătită de constructorul argeșean pentru Salonul de la Paris. Cu alte cuvinte, primul Duster cu cutie automată debutează astăzi, alături de gama restilizată Logan/Sandero.

Și nu vorbim despre orice transmisie automată, ci chiar despre cutia de ultimă generație EDC (Efficient Dual Clutch) cu dublu ambreiaj, folosită deja cu succes de modelele Renault. Principalele atuuri ale cutiei EDC sunt timpi de schimbare a treptelor foarte rapizi, consum redus de combustibil si fiabilitate ridicata.

Una dintre cele mai moderne tipuri de transmisie din lume, cutia EDC vine în versiuni cu șase și șapte trepte plus marșarier. Dacia Duster va primi varianta cu șase trepte, disponibilă exclusiv în compania dieselului 1.5 dCi de 110 CP cu tracțiune față și sistem start&stop.

Dacia Duster era oferit cu o cutie automată pe piețele din Rusia și America de Sud, însă doar sub sigla Renault, în timp ce transmisia aleasă era o soluție mult mai arhaică cu cinci trepte și convertizor de cuplu.

duster-edc

Foto: Robert Stan/Facebook

Adaugati comentariu