Dacia Duster III model 2024 – tot ce știm până acum

Dacia Duster III 2024 autoexpert.ro

Pentru că e la modă să ”se bage bățul prin gard”, o facem și noi. Ne folosim, deci, de un desen realizat de colegii de la Quattroruote, pentru a analiza ce se știe despre Dacia Duster III model 2024. Desene: Quattroruote

Duster este unul dintre pilonii pe care se bazează strategia Dacia. Este un SUV mic cu interior și portbagaj mari cât cele ale SUV-urilor compacte. Practic, fiind la granița dintre clase, Duster țintește clienții dornici să-și cumpere o mașină robustă și spațioasă la preț decent. Este o strategie care dă roade, SUV-urile mici și compacte fiind două dintre cele mai de succes segmente. Însă Duster a renunțat de ceva timp la pretenția de vehicul low-cost. Prețurile pot depăși fără efort 20.000 euro.

Totuși, calitățile depășesc suma cerută. Duster II are aptitudini reale de off-roader, date de garda la sol de 21,7 cm, combinată cu transmisia integrală, cu diferențial blocabil. Are și rafinamentul unui autoturism, dat de motorul pe benzină, combinat cu transmisia automată cu dublu ambreiaj. Este evident că viitoarea generație va avea de muncă pentru a-i depăși aptitudinile.

Dacia Duster III 2024 autoexpert.ro

Duster III – ce știm și ce bănuim?

Până acum, cunoaștem câteva indicii care ”creionează” Duster III. În primul rând, ne așteptăm să-l vedem la sfârșitul anului, și să-l putem cumpăra din 2024. Apoi, la exterior va împrumuta elemente de stil de la mai-marele Bigster. Pe plafon, putem intui că vor fi montate barele longitudinale modulare de pe Sandero Stepway. Astfel, folosind o cheie specială, acestea vor putea fi montate și transversal. Apoi, mai jos, vom avea plastice provenite din reciclare. În total, 20% din plasticul folosit la Duster III va fi reciclat. Se va numi Starkle și va avea o compoziție neomogenă, pe care o va afișa privirii, nefiind vopsit.

Acest aspect de dur va fi construit pe baza platformei CMF-B. Vor fi atât versiuni cu tracțiune pe față, cât și cu tracțiune integrală. Iar cea integrală va fi de tip mecanic, cu arbore cardanic. Firește, va intra în ofertă și un sistem full-hybrid E-TECH. Rămâne de văzut dacă va fi cel nou, de pe Austral, cu motor de 1.2 l și putere totală 200 CP, sau cel de pe Jogger, cu motor aspirat de 1.6 l și putere totală de 145 CP. Tind să cred că a doua variantă, ținând cont de strategia Grupului Renault.

Dacia Duster III 2024 autoexpert.ro

Citește pe autoexpert.roTOTUL despre Dacia Manifesto! 💡 

Interiorul este cea mai mare necunoscută. Nici Bigster nu l-a afișat, deci nu știm la ce să ne așteptăm. Singurul indiciu este cel oferit de conceptul Manifesto. Un bord simplu, din care Duster III va împrumuta, cu siguranță, elemente. Poate instrumentarul digital de dimensiuni reduse. Poate elementele din plută, la scară mai mică, ce vor permite atașarea de post-it-uri. Poate chingile textile… Clar, în interiorul lui Manifesto avem elemente pe care le vom revedea la Duster III. În mod evident, va veni cu soluții inteligente, precum detectorul de oboseală, care s-ar putea folosi de camera smartphone-ului șoferului, economisind bani cu montarea unei camere. Firește, până când va deveni o dotare obligatorie.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top