Dacia Duster a luat 3 stele la testele de siguranță EuroNCAP

Dacia Duster EuroNCAP

Dacia Duster a primit 3 stele la testele de siguranță EuroNCAP. Modelul a fost testat în versiune de bază și urmează să fie supus testelor și cu echipamentul de siguranță, care îi va aduce un punctaj mai bun. Este oricum rezultatul pe care miza producătorul, așa cum mărturisea Marc Suss, directorul programului de mașini acccesibile al Groupe Renault.

Lansată anul acesta la Salonul Auto de la Frankfurt, noua generație Dacia Duster vine cu un exterior redesenat și dotări demne de 2017, dar are la bază aceeași platformă, care a suferit însă, îmbunătățiri.

Supus la cea mai recentă sesiune de teste EuroNCAP, Duster-ul produs la Mioveni a obținut punctaj bun, 71%, pentru protecția pasagerilor adulți în eventualitatea unui impact.

Dacia Duster EuroNCAP

SUV-ul de clasă mică nu e deficitar nici la protecția copiilor, acolo unde a primit 66%, dar zona pieptului copilului ar putea fi protejată mai bine de sisteme superioare de siguranță, care sunt disponibile optional în gama Dacia.

56% a punctat Dacia Duster la capitolul “Protecția pietonilor”, cu un minus în ceea ce privește protecția capului în caz de impact, la baza parbrizului și în zona montanților. Zona picioarelor este bine protejată de bara de protecție.

Sistemele de siguranță disponibile la versiunea de bază au primit doar 37%.

În cadrul aceluiași test, rivalul lui Duster, Kia Stonic, a primit 3 stele din 5 în versiunea de bază și 5 din 5 pentru modelul cu echipament de siguranță. Au bifat 5 stele sora de platformă a lui Stonic, Hyundai Kona, Kia Stinger, BMW Seria 6 GT și Jaguar F-Pace. O surpriză neașteptată a oferit la testele de impact noul Fiat Punto, care a obținut zero puncte, un rezultat fără precedent în istoria recentă EuroNCAP.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wzQMHbI60TQ

Adaugati comentariu