Dacia Duster șenilată, în centrul atenției la Black Sea Defense & Aerospace – 2018

Dacia Duster șenilată

Dacia Duster a fost transformată în șenilată. Mașina a fost expusă la Black Sea Defense & Aerospace, expoziția internațională dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securității Naționale, Securității Cibernetice și Securității Private.

Dacia Duster șenilată este construită anume pentru cei care au de înfruntat suprafețe imposibil de abordat cu un vehicul convențional. Jandarmeria Montană a intrat deja în posesia unui astfel de vehicul, pe care îl folosește în intervenții de salvare.

„Sunt foarte multe sectoare la care se adresează acest produs, precum Jandarmeria Montană, SMURD, dar şi orice alt detaşament de intervenţie în teren greu. Poate fi agricultură, armată, dar şi industria hotelieră. Se poate merge cu el pe zăpadă, prin noroi sau nisip”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Oierre Lavivier, director general al Acf Industrie Braşov, compania care dezvoltă şenilele pentru Duster.

Astfel de șenile realizate dintr-un tip special de cauciuc, cu o lățime de 350 mm,  se montează exlusiv pe vehiculele echipate cu sistem de tracțiune integrală. Montajul durează aproximativ o oră, iar costul celor patru senile este de 10.700 de euro, fără TVA. Prețul cu TVA inclus se apropie de prețul de pornire al unui Duster. Viteza maximă pe care o poate atinge Dacia Duster șenilată este de 60 km/h, iar kit-ul de șenile adaugă 110 kilograme greutății mașinii.

Peste 200 de companii au participat la BSDA, expoziția care a avut loc la ROMAERO, în București.

https://www.youtube.com/watch?v=Xgc0ksIlF5o

Adaugati comentariu