Dacia Logan este “Maşina Anului 2013 în România”

Dacia Logan a câştigat titlul “Maşina Anului 2013 în Romania”. Juriul desemnat de Asociaţia Presei Auto din România – APAR – a oferit 195 de puncte pentru Logan, în timp ce Ford B-MAX, ocupanta locului 2, a totalizat 160 de puncte. Dacia Sandero s-a clasat pe a treia treaptă a podiumului, cu un total de 115 puncte. Nu mai putin de 10 membri ai juriului – din 16 – au votat modelul Logan ca fiind câştigător.

Prezent la Conferinţa de presă organizată de APAR, Silviu Sepciu, şef Departament Comunicare Dacia a declarat: „Suntem onoraţi de faptul că Dacia Logan a primit titlul Maşina Anului 2013 în România. Considerăm că acest trofeu reprezintă o recunoaştere a calităţilor reale ale unui model care marchează un pas major în evoluţia mărcii Dacia. Prima generaţie a modelului Logan a fost un succes comercial atât în România (unde a fost, timp de opt ani, cel mai vândut model de pe piaţă) cât şi la export. Suntem convinşi că noul Logan se va bucura de o primire la fel de entuziastă din partea clienţilor români şi occidentali”.

Este pentru prima dată când în finală se înfruntă trei modele fabricate în România, respectiv Dacia Logan, Dacia Sandero şi Ford B-MAX, ele fiind de fapt şi primele trei clasate. În ceea ce priveşte voturile, trei membri ai juriului au plasat B-MAX pe primul loc, doi membri au acordat maxim de puncte lui Sandero, iar Chevrolet Malibu a fost singurul model, în afara celor trei de mai sus, care a fost poziţionat pe primul loc de un membru al juriului.

”La această ediţie, Juriul a primit în componenţă noi membri din media auto, majoritatea dintre ei regăsindu-se în premieră în această postură. Ca în fiecare an, APAR îşi reiterează sprijinul în favoarea publicului consumator de automobil, care poate găsi în presa auto românească informaţii şi analize competente ale acestui domeniu. Ediţia din acest an se află sub semnul unei premiere istorice, care ne bucură şi anume prezenţa în finală a trei modele fabricate în România. Este, iată, încă o dovadă a faptului că ţara noastră este un pol important al producţiei de automobile din Europa.” a precizat Daniel Costea, preşedintele APAR.Clasament Mașina Anului 2013 în România:

1. Dacia Logan   195 puncte

2. Ford B-MAX   160 puncte

3. Dacia Sandero   115 puncte

4. Renault Clio   104 puncte

5. Skoda Rapid   96 puncte

6. Kia Cee’d/Opel Mokka   77 puncte

8. Peugeot 208   72 puncte

9. Chevrolet Malibu   62 puncte

10. Volvo V40   50 puncte

Adaugati comentariu