Dacia, partener tehnic pentru naționalele de handbal seniori

Dacia

Dacia a încheiat un acord de colaborare cu Federația Română de Handbal. Acesta vizează două planuri: constructorul de automobile devine partenerul tehnic al echipelor reprezentative de seniori și senioare și, în plus, va susține inițierea unui program național de Burse Master Coach, cel mai înalt nivel de licențiere la nivelul forului european, EHF.

La programul Master Coach pot participa, pe baza unui dosar de înscriere, doar persoanele care îndeplinesc criteriile stricte impuse de forul european. Cei admiși trebuie să parcurgă mai multe etape de pregătire, la nivel național sau organizate de EHF, iar mai apoi în stagiile derulate la nivel continental. Faza finală presupune elaborarea unui proiect și al unei teze de Master, iar diplomele obținute sunt de rang universitar, fiind recunoscute în Sistemul Bologna.

”Mă bucur că putem anunța acest important proiect de burse pentru accesul în Programul Master Coach, proiect care a apărut încă din primele noastre întâlniri și pe care îl vom implementa pe parcursul acestui an. Este un proces cu principii clare, iar primul pas este cel de a pune la punct, împreună, procedura de selecție a candidaților. În plus, este limpede, este un program costisitor, iar sprijinul oferit de Dacia ne va permite să avem un număr mai mare de persoane certificate, care vor contribui la dezvoltarea acestui sport”, a declarat Alexandru Dedu, președintele FRH.

Parteneriatul tehnic presupune susținerea programului competițional al echipelor naționale ale României, dar și faptul că Dacia va pune la dispoziția FRH și o flotă de 7 vehicule, dintre care 2 modele Duster Prestige. „Pentru Dacia, parteneriatul cu Federația Română de Handbal reprezintă o apropiere firească, bazată pe ambiția și dorința comună pentru stimularea și atingerea performanței. Dacia, principalul constructor de automobile și cel mai important exportator al României, este mândră să contribuie la susținerea și la dezvoltarea sportului de echipă care a adus de-a lungul anilor numeroase satisfacții și împliniri publicului din țara noastră”, a declarat Ionuț Gheorghe, Director de Marketing Dacia și Renault în România.

La handbal, România deține 7 titluri mondiale. Patru dintre acestea au fost obținute în întrecerea masculină, în anii 1961, 1964, 1970 și 1974, reprezentativa având la activ alte șase medalii la Mondiale (două de argint și trei de bronz) și patru la Jocurile Olimpice (un ”argint” și trei ”bronzuri”). Echipa feminină, o prezență constantă la CM, are la activ trei titluri (1956, 1960, 1962) și alte patru prezențe pe podium (două medalii de argint și două de bronz). În plus, este dublă câștigătoare a Cupei Mondiale.

 

Adaugati comentariu