Automobile Dacia primește ajutor de la stat. Constructorul mai cere ceva de la Guvern

Automobile Dacia

Automobile Dacia va primi ajutor de la stat. Finanțarea îi aduce constructorului de la Mioveni 115,8 milioane de lei, care vor fi direcționate în vederea extinderii capacității de producție de vehicule a constructorului auto.

Directorul pentru afaceri publice Automobile Dacia, Gabriel Sicoe, anunță că investiția va determina o producție de 406.000 de autovehicule pe an, fiind parte integrantă a unui program amplu de investiții derulat în țara nostră. La ora actuală, capacitatea de producție a uzinei de la Mioveni este de 350.000 de unități pe an. 310.000 de vehicule au ieșit deja pe porțile uzinei, în primele unsprezece luni din 2018.

Suma primită de Automobile Dacia reprezintă una dintre cele două solicitări înaintate de companie către Guvernul României, pentru a crește capacitatea de producție. Cea de-a doua solicitare este reprezentată de construirea unei autostrăzi care să facă legătura între Pitești și Sibiu, proiect care pare, la ora actuală, departe de a fi realizat.

Citește și:

În primele 9 luni, Dacia a produs la Mioveni peste 242.000 de vehicule

Statul oferă 358,6 milioane de lei drept ajutor financiar pentru cinci companii, toate având capital majoritar străin. Cea mai mare sumă este direcționată către Automobile Dacia. Patru dintre aceste companii activează în industria auto. Astfel, Sogefi Suspensions Eastern Europe este pe punctul de a pune bazele unei uzine care să producă suspensii auto, Martur Automotive Seating and Interiors realizează scaune auto, iar Swoboda Sibiu are activitatea concentrată pe producția de senzori auto.

Pentru a primi finanțare de la guvern, cele cinci companii trebuie să îndeplinească un criteriu decisiv: să fi investit sau să plănuiască să investească minimum 3 milioane de euro fiecare.

Citește și:

Top 5 vânzări SUV-uri mici în Europa. Dacia ajunge pe locul 2 în Europa după primele opt luni

Investițiile vor crea, potrivit planului guvernamental, 1.272 de locuri de muncă și vor contribui cu 418,1 milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taele și impozitele suplimentare plătite.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top