Dacia Sandero, foarte aproape de poziția de lider pe piața europeană, arată Data Force

Dacia Sandero Stepway Extreme (1)

Un raport al Data Force care include valorile preliminare ale vânzărilor de mașini noi de pe piața europeană arată că Dacia Sandero se află, după primele patru luni din 2023, pe prima poziție a clasamentului.

Raportul lunar al companiei de cercetări de piață Data Force cu privire la vânzările de autoturisme noi din Europa arată că Dacia Sandero a depășit în aprilie 2023 Opel Corsa, devenind cel mai vândut model de pe piața din Europa. De asemenea, valorile cumulate pentru primele patru luni din acest an arată că vehiculul mărcii românești parte a grupului Renault se află tot pe prima poziție, la diferență foarte mică de modelul de pe locul 2, Tesla Model Y.

Este important de menționat că datele pentru aprilie, care influențează și totalul primelor patru luni, sunt preliminare. Conform Automotive News, care citează Data Force, raportul preliminar include date reprezentând 90% din vânzările din Uniunea Europeană plus țările ETFA și Marea Britanie.

În baza acestor date preliminare, cei de la Data Force au întocmit clasamentul pentru aprilie cu Dacia Sandero pe primul loc, grație comercializării a 17.257 de unități, în timp ce pe locul doi se află Opel Corsa cu 15.930 de unități, iar pe trei Volkswagen T-Roc cu 15.777 unități.

În același clasament aferent lunii aprilie, locurile 9 și 10 sunt ocupate de Dacia Duster, cu 11.592 unități, respectiv, Ford Puma, cu 11.053 unități. În timp ce modelul Sandero este produs în mare parte la uzinele Renault din Maroc, atât Duster cât și Puma sunt asamblate exclusiv în România.

Dacia Sandero, în luptă cu Tesla Model Y

În clasamentul vânzărilor de mașini noi aferent primelor patru luni din 2023 liderul european este tot Dacia Sandero, model comercializat în 73.785 de unități. Pe locul secund se află electricul Tesla Model Y, cu 73.558 unități, iar poziția a treia este ocupată de Volkswagen T-Roc cu 67.453 unități.

Pe locurile următoare se află, în ordine, Opel Corsa (67.028 unități), Peugeot 208 (64.255 unități), Toyota Yaris Cross (58.507 unități), Renault Clio (56.664 unități), Volkswagen Tiguan (54.462 unități), Volkswagen Golf (52.522 unități) și Dacia Duster (51.862 unități). În privința vânzărilor cumulate din perioada ianuarie – aprilie 2023, Ford Puma se află pe locul 16 cu 43.763 unități.

Având în vedere că valorile furnizate de Data Force sunt preliminare există încă posibilitatea ca ambele clasamente – atât cel pentru aprilie, cât și cel al primelor patru luni – să sufere modificări, însă acestea nu vor fi majore.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top